Notícia

Boí Taüll, una estació selfie

El Puig Falcó, la cota més alta d'una estació d'esquí al Pirineu, és també un dels millors miradors panoràmics

boi taull,selfie
Així gaudeixen els esquiadors fent fotos des de Puig Falcó. Autor/a: JuanMa Altolaguirre
Situat a la cota 2.750, el Puig Falcó és un dels punts panoràmics preferits a l'estació per observar bons paisatges, capturar fenòmens meteorològics o, com no, per a fer-s'hi selfies


boi-taull-juanma-altolaguirre-3

L'any 1998 ningú parlava de selfies, però en aquest mateix any Boí Taüll inaugurava el telecadira biblaça per unir el coll de Roies, a 2.540 m, amb el Puig Falcó, a 2.750 m. Per cert, que a aquest cim també se'l coneix com Cap de les Raspes Roies.

Aquell any, Boí-Taüll, amb la instal·lació de l'esmentat telecadira concloïa l'objectiu d'expansió prioritària de l'estació, i amb aquest la seva cota màxima. Alhora que es convertia en l'estació d'esquí amb la cota més alta del Pirineu. Va ser un èxit, perquè a més d'incrementar en 250 m el seu desnivell, també s'obrien 6 noves pistes amb les seves variants i se sumaven altres 15 quilòmetres de pistes.

Finalment, l'ampliació del 1998 al Puig Falcó va ser, també, un encert des del punt de vista de promoció boca-orella i fotogràfica de l'estació d'esquí. Gairebé tots els esquiadors que pujaven per primera vegada a Puig Falcó volien una fotografia de record del seu pas pel cim. Així, amb arribada del telecadira als 2.750 m, el retorn del remuntador es va convertir en una mena de "meca" fotogràfica del lloc. Qualsevol que pugi a aquest cim entendrà el perquè. Però l'any 1998 les selfies encara eren un concepte poc o gens usat.

boi-taull-selfie-juanma-altolaguirre-4

Puig Falcó, reclam fotogràfic

Han passat els anys i amb ells les modes, les tendències i per descomptat l'expansió i evolució de les xarxes socials. Avui dia el Puig Falcó deu ser, molt possiblement, un dels cims més freqüentats del Pirineu. Per exemple, durant les passades festes de Nadal, només entre els dies 29 i 30 de desembre, van passar per Boí Taüll prop de 8.000 esquiadors.

Molt possiblement, pel cim de Puig Falcó, d'aquests 8.000 esquiadors que van estar passant allà les vacances de Nadal, molts deurien passar per Puig Falcó. Jordi Tarrés, "remontero" que habitualment controla el retorn del telecadira a la caseta de la cota 2.750, explica que "en un dia de temporada alta poden passar fàcilment 2.000 o 3.000 esquiadors pel cim. Si és la primera vegada que arriben al Puig Falcó, és gairebé segur que el 80% es paren a fer un parell de fotos ".

Preguntat pel tipus de fotografies fan els esquiadors respon que "bàsicament n'hi ha una que és la més habitual: fer la foto a l'Aneto". Ho sap perquè sovint se li acosten per preguntar quina de les muntanyes del voltant és exactament l'Aneto. I la segona foto acostuma a ser una selfie. En aquesta a vegades surt l'Aneto o potser alguna de les altres panoràmiques que es poden observar des dels 360º que permet el Puig Falcó. Potser la boira del pla de Lleida o potser els cims del Pallars. Qui sap.

boi-taull-juanma-altolaguirre-2

Més de 20.000 captures a instagram

La veritat és que fent una exploració ràpida i per a res seriosa a Instagram, hem localitzat 250 imatges amb l'etiqueta #puigfalco i altres 50 amb # puigfalco2751m. A banda, imatges amb alguna de les etiquetes #boitaull i #boitaullresort i altres variants similars hem localitzat més de 20.000 captures.

Ningú sap del cert la quantitat de clics que es fan a Boí. El que sí que està clar és que és bonica i que per això convida a ser fotografiada a l'estil clàssic o, per qüestions de moda, a l'estil selfie. Un estil de fotos que, per cert, tot i que encara en màxim apogeu ja comença a tenir el seu declivi, potser per la política d'algunes destinacions turístiques que han començat una campanya perquè l'etiquetatge d'un clic no acabi prevalent sobre l'interès real del lloc que es visita o fotografia.

Però a Boí se seguiran fent fotos perquè, selfies a banda, ja només per arribar-hi cal travessar una Vall Patrimoni de la Humanitat per la qual és inevitable aturar-se a fer una visita als alts campanars que tot ho controlen i que, si és la primera vegada que es passa pel seu costat, tothom vol fotografiar.

Boí, doncs, ho té tot perquè segueixi sent una estació única i fotogènica. Des de la seva vall Patrimoni al peu de pistes, fins a la cota més alta d'un remuntador al Pirineu.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny