Notícia

Estacions d’esquí franceses eviten que les andorranes es promocionin a la fira Grand Ski

Andorra Turisme ja havia pactat amb Atout France participar al saló Grand Ski celebrat els dies 15 i 16 de gener

grand ski
Estacions d’esquí del Pirineu francès eviten que les andorranes es promocionessin a la fira Grand Ski Autor/a: ©Atout France / Cédric Helsly
Les estacions d’esquí de França no s’estan de bromes. Ho explica avui el digital andorrà Altaveu.com, que assegura que les estacions d’esquí dels Alps i Pirineus francesos impedeixen que Andorra es promocioni al saló internacional Grand Ski.


Les estacions d’esquí franceses van impedir que Andorra es promocionés a Grand Ski. Segons explica avui el diari digital andorrà Altaveu.com, el consorci Andorra Turisme pretenia promocionar les estacions d'esquí andorranes a la fira internacional de turisme de muntanya i esports d’hivern que s’ha celebrat els darrers dies a Chambéry, al peu dels Alps. Segons aquest digital ha estat l’oposició rotunda de les empreses que gestionen les estacions tant dels Alps com dels Pirineus, i que participaven al certamen Grand Ski, les que van pressionar perquè les estacions andorranes no hi fossin presents.

El consorci Andorra Turisme ja havia pactat amb Atout France, consorci amb el qual hi té un acord, participar al saló Grand Ski que s’ha acabat fent aquests 15 i 16 de gener. Estava tot apunt perquè una delegació de l’agència andorrana acudís a Chambéry. Però les protestes de les estacions franceses, en la seva totalitat, van acabar avortant la presència d’Andorra Turisme. Els responsables de les estacions d'esquí per una banda, i l'associació d'alcaldes de municipis amb estacions d'esquí dins els seus termes municipals per l'altra, a més de l'associació France Montagnes, van ser els qui  van deixar clar que era del tot inconcebible que la competència directa es pogués promocionar en una fira que, justament, el que busca és que operadors turístics de tot el món coneguin l’oferta francesa i hi facin arribar visitants, turistes.

Grand-ski va reunir durant dos dies 472 tour-operadors i agències de viatges de 60 països que van poder manetnir contacte directe amb 244 professionals del ram de les estacions d'hivern, entre els quals sectors com l'hostaleria, empreses de transport, operadors de material, agents receptius i altres agents professionals de la neu.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial