Notícia

Vallter 2000 en 48 hores i dues maneres de viure-la

Et convidem a conéixer dues versions de cap de setmana d'esquí i après-ski a la Vall de Camprodon

vallter,pista estadi,telecadira,jordi pujol
Imatge de l'estació d'esquí de Vallter Autor/a: Diaridelaneu.cat
Teniu ganes d'una escapada de cap de setmana per anar a esquiar? Potser a la Vall de Camprodon? Us suggerim una esquiada-escapada de dos dies a triar en dos formats ben diferents: a tot luxe o bé en una versió més econòmica. Així és Vallter i la Vall de Camprodon, amb prou oferta per esdevenir un destí de neu compatible per a totes les butxaques.


El que sí que us podem assegurar és que, si opteu per esquiar a la Vall de Camprodon, haureu optat per una opció gens massificada, amb identitat i on la neu, l'ambient, la gastronomia i l'après-ski hi tenen unes singularitats que la fan única.

Una escapada a Vallter és, doncs, una molt bona opció per conèixer un ambient i un esquí que de bon principi us seduirà.

Tot seguit us proposem unes opcions per viure Vallter i la Vall de Camprodon de dues maneres ben diferents: per fer-ho d'una manera que podríem definir com a "tot luxe" o per fer-ho a uns preus ben econòmics però amb una bona relació qualitat-preu.
 
Això si, recordeu que entre l'oferta més "luxosa" i la més econòmica hi ha moltes altres ofertes interessants. I si sou dels qui preferiu opcions de tipologia rural, o albergs, l'oferta també és generosa.
 
Som-hi?

Allotjaments de luxe

Primer ens centrarem en l'allotjament. Anem a veure quins són els quatre millors hotels de la Vall de Camprodon per a fer-hi una escapada a tot luxe, la que ben segur sorprendrà la nostra parella si, per exemple, el que volem és fer-li un regal romàntic.

A la Vall de Camprodon hi ha diversos hotels de 4 estrelles. L’Edelweiss, El Grèvol, l’Hotelet del Bac i el Puig Francó.
 
Però nosaltres ens centrarem en aquests dos: l'Hotel Grevol Spa i Hotel La Coma (Setcases). Aquests 2 establiments hotelers són els que ofereix la vall per als qui busquen el màxim confort. Dues nits d'hotel per un cap de semana de març per a dues persones, esmorzar i dormir inclosos, en aquests hotels s'estan valorant entre els 290 i 325 euros segons hem pogut veure en ofertes per internet en els portals booking i trivago.

Allotjaments econòmics

Heu de saber que a la Vall també hi ha l'opció d'allotjar-se en càmpings amb bungalous només per a allotjar-nos-hi o bé albergs a mitja pensió, aquests darrers amb opcions realment molt econòmiques i bons en serveis.
 
Aquí, però, ens centrarem en els establiments hotelers més econòmics que ens ofereixen una bona garantia de qualitat i preu.
 
Per exemple, si escollim alguns d’aquests tres hotels, el Sant Roc (Camprodon), l'Hostal la Placeta (Camprodon) o l'Hostal Can Tiranda (Setcases) per a dues nits d'hotel per al primer cap de semana de març per a dues persones, esmorzar i dormir inclosos, l’allotjament amb esmorzar en sortirà per entre 135 i 160 euros. També, com en el cas anterior, fent servir les apps de booking i trivago.
 
Per menjar a pistes

Un cop a pistes i per quan arribar l’hora d’esmorzar o dinar, a l’estació hi tenim tres punts gastronòmics. El restaurant self-service, a l’edifici principal de l’estació, ens ofereix gastronomia de muntanya amb producte de qualitat amb un menú molt complet de només 15 euros.

L’altra opció és el Food Truck Rocacorba, situat a l’antic bar de La Borda, en el qual per menys de 8 o 9  euros podem fer-hi un menú d’entrepà amb amanida i una beguda. No us perdeu la seva especialitat: les hamburgueses quilòmetre 0, 100% qualitat, sabor i territori.
 
I la tercera opció, el bar de Les Marmotes, situat al capdamunt de l’estació a la cota 2.535, especialment recomanat pels qui busquen ambient 100% esquiador, gastronomia i panoràmiques a parts iguals.

Activitats après-ski

I per quan acabem d'esquiar? Les activitats après-ski a la vall també són variades. Us en destaquem quatre de diferent tipologia i que pensem que es poden adaptar als vostres interessos, és clar que alguns preferiran no sortir de l'habitació de l'hotel fins l'hora de sopar.

En l'àmbit cultural us recomanem la visita a alguna de les esglésies romàniques que trobem als pobles de la vall o bé que us apropeu al Museu Isaac Albéniz, C/ St Roc, 22, www.albeniz.cat (isaac-albeniz@camprodon.cat) 972740010 / 972741166. També funciona com a oficina de turisme, així que la seva visita és obligada.

En l'àmbit esportiu creiem interessant destacar l'oferta hípica que trobem en diferents poblacions de la vall. Heu de saber que a la Vall de Camprodon el món del cavall és, gairebé, un dels símbols d'identitat, tant des del punt de vista de lleure i esportiu, com des del punt de vista gastronòmic.

Quant a activitats de lleure actiu cal destacar-ne el parc d'aventures i d'animals de Molló, tot i que també hi trobareu diferents empreses que es dediquen a les activitats d'aventura a la vall.

I finalment, en l'àmbit comercial o si ho preferiu com a activitat de turisme més contemplativa i familiar, creiem del tot necessari destacar la passejada carrer amunt i carrer avall per la tarda-vespre pels carrers Sant Roc i València de Camprodon, on trobareu una oferta variada de comerç i serveis, amb un ampli assortit de producte local (formatges, carnisseries, galetes, pastisseria i embotits). Passejar per aquests dos carrers és també una de les millors maneres de captar l'ambient après-ski que es viu a la Vall de Camprodon.

Restaurants après-ski

Pel que fa a l’oferta après-ski de gastronomia a la vall l'oferta és igualment extensa i variada, amb un gran nombre de restaurants entre els quals podem trobar opcions de cuina casolana, comercial o més selecta. En aquest sentit val la pena fer una consulta al portal tripadvisor o bé deixar-nos assessorar pels habitants de la vall, als quals sempre els ho podem demanar i ben segur que ens sabran donar referències.

Segons el portal especialitzat, els restaurants millor valorats a la Vall de Camprodon són: El Pont 9, Can Po, Cal Marquès i Mític a Camprodon.
A Setcases hi destaquem Can Jepet i Can Tiranda.
A Vilallonga de Ter destaca la Fonda Rigà i Cal Pei.
I finalment a Molló destaquem Cal Calitxó i el Panoramix.

Nosaltres, a aquesta llista de restaurants, creiem del tot necessari afegir-hi la Pizzeria La Rústica i el restaurant Gel, a Camprodon.

Però si el que busqueu és una alternativa més econòmica, un bar d'entrepans, plats combinats o un bon lloc per fer-hi unes tapes a bon preu i qualitat, aleshores la vostra millor opció és passar-vos per aquests establiments: la Taverna Caliu i el Bar Pabel, a la plaça de l'Ajuntament, el Racó d'en Toni, al carrer València,  el Bar Cucut a la plaça del Dr. Robert, el Frankfurt Il·luro al carrer Isaac Albèniz i, finalment, el Bar Canigó, tots sis establiments a Camprodon.

Après-skí de copes

Als anys setanta, vuitanta i noranta del segle passat les nits de copes a la Vall de Camprodon centralitzaven, gairebé, la moguda nocturna del Ripollès. Actualment aquell ambient camprodon-la-nuit ja no és el mateix, però encara en queda una relació de locals molt interessant per anar de copes, escoltar música a volum alt o, perquè no, fer moure el cos al ritme dels temes de moda.
 
Una bona ruta podria ser començar per una primera copa pel Casal Camprodoní, continuar pel Pub 2000 i finalment moure el cos amb música dance a la discoteca de toda la vida: el P3.
 
Tots tres locals són a Camprodon i el que més ambient d'esquiadors hi trobareu és el Pub 2000. Per cert, en aquest pub no deixeu de fer-vos una foto selfie en el racó del telecadira!

Dues oficines de turisme

Segur que ens hem deixat coses, perquè com comprendreu és impossible encabir tota l'oferta turística que interessa als esquiadors en aquest article, però sí que creiem hem fet una pinzellada al més important o imprescindible que busca un esquiador en un destí de neu.

Si amb aquest article no en teniu prou i necessiteu aclarir alguns dubtes o ampliar coneixements sobre les opcions que ens ofereix la vall, podeu adreçar-vos a les dues oficines de turisme de la Vall.

Ocina de Turisme de la Vall de Camprodon
C/ Sant Roc, 22 - 17867 Camprodon
972 74 00 10
turisme@valldecamprodon.org
www.valldecamprodon.org

Mancomunitat de la Vall de Camprodon
972 74 09 36
mancomunitat@valldecamprodon.org
www.valldecamprodon.org
lavallbatega.wordpress.com

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


73%


8%


12%


8%

26 vots