Notícia

Per les negres de Port Ainé

Repassem una a una les 4 negres que ens ofereix l'estació

comalforn,port aine
Pista negra de Comalforn a vista de drone Autor/a: Port Ainé
Fem un repàs i breu descripció a les 4 pistes negres que ens ofereix Port Ainé. L'estació ubicada al vessant nord del Pic de l'Orri té fama d'oferir neu de qualitat, gràcies a la seva forma d'olla i orientació nord. En general les seves pistes tenen fama de ser molt apropiades per als esquiadors que s'inicien i els de nivell mitjà i alt. El cert, però, és que també té la seva quota de pistes adreçades als esquiadors experts. Les negres de Port Ainé potser no seran doble diamant, però bé que es mereixen un article que ens recordi algunes dades interessants.


port-aine-planol-pistes

L'orografia de Port Ainé ve determinada per dues característiques molt evidents. La primera, que és el vessant nord del Pic de l'Orri (2.440 m), i la segona, que el vessant nord té una forma d'olla de pendents suaus, gairebé tota coberta de bosc de pi negre des de la cota 2.300 en avall. En aquest vessant nord la majoria de pistes són verdes, blaves i vermelles. Però Port Ainé també té la seva quota de pistes destinades als esquiadors experts. En concret en té quatre: Baixant del Bosc, Tub de l'Olla, MesseguéUtgé i Barranc de Comalforn.

Baixant del Bosc

És la única pista negra de Port Ainé equipada amb instal·lació de neu produïda. Possiblement és també la més transitada de les quatre, ja que uneix la cota 2.000 de l'estació, on s'hi troben tots els serveis i la cota 1.650. Tota la pista està traçada entre bosc de pi negre. Té una llargada de 1.400 metres i té dues característiques que en determinen la seva dificultat. Durant els mesos de desembre i gener és la pista de Port Ainé que rep menys insolació, i això fa que la qualitat de la neu sigui bona, si bé com que és força transitada pot esdevenir una pista "escombrada", i per tant amb neu dura, durant les darreres hores del dia.

Tub de l'Olla

Situada a la part alta de l'Olla de Port Ainé és la més curta de les 4, però possiblement és la més exigent. La pista discorre pel costat dret del teleesquí de l'Olla. Com indica el seu nom té forma de tub. No disposa de neu produïda, no es trepitja i té una llargada de 400 m.

Pista MesseguéUtgé

Pista negra dedicada al fundador de l'estació. L'estació va ser inaugurada la temporada d'hivern 1986-1987 per Josep MeseguéUtgé i des de l'any 2016 aquesta pista de pista negra, de 1.700 m de llargada, porta el seu nom. Abans se la coneixia popularment i sobre plànols com la pista de l'Obaga.

port-aine-nevada

Barranc de Comalforn

Ubicada a l'extrem de llevant de l'Olla de Port Aine. No és una pista negra de les més difícils que hi ha al Pirineu, tot el contrari, però possiblement és una de les més fotogèniques a la vista. La pista és llarga, ja que fa 2.800 m, tot i que en el seu inici la pista té més de blava que de negra. La seva peculiaritat és que la part de més pendent està traçada entrebosc, és estreta i bona part del seu recorregut té forma de mig tub. Això la fa molt especial i bonica. Deu ser una de les pistes negres més peculiars de tot el Pirineu tan per llargada com per orografia. De visita obligada si esquieu a Port Ainé.

Us hi animeu?.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny