Notícia

La gran festa open de l'esquí nòrdic arriba a la seva 40a edició

La Marxa Beret enguany compleix 40 anys

marxa,beret
La Marxa Beret enguany compleix 40 anys Autor/a: Foto Tur Baqueira
Amb els 25 cm de neu caiguts a principis de setmana els preparatius per a la 40a edició de la Marxa Beret estan en ple apogeu. El 2 i 3 de febrer, Baqueira Beret es vestirà amb les seves millors gales per disputar la competició popular d'esquí de fons més multitudinària d'Espanya amb distàncies per a tots els públics, des dels fàcils 10 km fins als 21 i 42 km per als esquiadors amb esperit esportiu.


La festa open de l'esquí nòrdic als Pirineus per excel·lència arriba a la seva 40 edició. Durant el primer cap de setmana de febrer, l'estació de la Val d'Aran i Valls d'Àneu rebrà la Marxa Beret, prova que és open i alhora està inclosa en el calendari de la Federació Internacional d'Esquí (FIS) de carreres populars (ML), a més serà Campionat d'Espanya de Llarga distància i forma part de la Copa Espanya Loterías d'Esquí de fons de la RFEDI.

El dissabte 2 de febrer, a les 10: 00h, se celebrarà la prova de Sprint Salomon, que aquesta edició serà també Campionat d'Espanya de Sprint en la modalitat de tècnica lliure. Diumenge 3 de febrer es disputarà la 40a edició de la Marxa Beret, amb un circuit popular de 10 km a la zona de Beret i Orri; el de 21 km a la zona de Beret, Orri i Montgarri i finalment el circuit de 42 km en zona Beret, Orri, Montgarri i direcció Marimanha. Aquestes són les previsions de traçats, el recorregut definitiu el decidiran els tècnics l'última setmana abans de l'esdeveniment en funció de les condicions.

És possible realitzar la inscripció online a través de www.marxaberet.com i com a novetat aquest any els organitzadors sortegen material de les marques patrocinadores entre tots aquells que s'hagin registrat en línia. De moment s'han superat els 500 inscrits de manera que els responsables estan molt satisfets ja que habitualment les inscripcions prèvies anaven a un ritme menor.

La tradició de l'esquí nòrdic

La Marxa Beret és una de les proves d'esquí nòrdic més consolidades que es realitzen al territori nacional, i cada any compta amb un gran nombre de participants, al voltant del miler, que no volen perdre la cita. En la seva majoria és un públic familiar i grups d'amics que s'ho prenen com una festa esportiva però també es donen cita esportistes amb llicència de corredor àvids de resultats.

La Marxa Beret està organitzada pel Conselh Generau d'Aran, Baqueira Beret i l'ajuntament de Naut Aran. Compta amb col·laboració de: Associació Volentaris Val d'Aran, Foment Torisme Val d'Aran, Diputació de Lleida, Ajuntament de Vielha e Mijaran, Pompièrs d'Aran, Aran Salut, Mossos d'Esquadra, INS d'Aran, a més de la Real Federación Española Deportes de Invierno (RFEDI), la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH) i els diferents patrocinadors. Per consolidar com a gran festa de l'esquí nòrdic, el Conselh Generau d'Aran i Baqueira Beret han proposat una sèrie d'activitats paral·leles a la Marxa Beret perquè tots els participants gaudeixin d'un agradable i complet cap de setmana.

Programa

Divendres, 1 de febrer
16:00 h: Obertura de la Sala d'Inscripcions presencials
20:30 h: Tancament Sala Inscripcions

Dissabte 2 de febrer
09:00 h: Obertura de la Sala d'Inscripcions presencials
10:00 h: Campionat d'Espanya "Sprint Salomon" Pla de Beret
19:00 h: Repartiment de premis Campionat d'Espanya.
19:30 h: Presentació «40a Marxa Beret»
21:00 h: Tancament de la Sala d'Inscripcions

Diumenge 3 de febrer
10:00 h: Sortida 40a Marxa Beret
13:30 h: Repartiment de premis
14:00 h: Cerimònia de Cloenda
15:00 h: Tancament del circuit

Les inscripcions online es poden realitzar a través www.marxaberet.com de fins al 1 de febrer.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
EditorialOpinions

Més opinions


giny

ginyginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny