Notícia

Mor un esquiador al forapista conegut com La Vinyeta

La Vinyeta és un dels itineraris forapistes habituals situat al perímetre exterior de Baqueira

vinyeta,escorna,pasarell
Mor un esquiador al forapista conegut com La Vinyeta Autor/a: Lugaresdenieve.com
Trist i tràgic accident avui a la Val d'Aran. Una allau s'ha emportat aquest matí un esquiador forapistes a la Val d'Aran. Evitar esquiar per itineraris forapistes no segurs després d'una nevada és encara una assignatura pendent per a molts esquiadors. Un cop més, cal recordar que hem d'evitar sortir dels perímetres de seguretat que les estacions d'esquí s'esforcen en delimitar i assegurar després de cada nevada. 


Una allau a la Vall d'Aran ha provocat la mort d'una persona. Es tracta d'un professor d'esquí d'una escola de l'estació que practicava forapista i que, tot i haver estat rescatat i ser evacuat en helicòpter a l'Hospital de Vielha, ha mort a causa de les ferides de gravetat que li ha provocat l'allau i la caiguda.

L'accident ha passat cap a les 11 del matí a la cara nord de la zona de forapista coneguda com la Vinyeta, a tocar del perímetre de l'estació d'esquí de Baqueira-Beret. Els equips de rescat l'han localitzat en deu minuts i l'han traslladat fins a l'helicòpter, que estava aterrat en una zona propera, segons han explicat els Bombers a l'ACN.

En les tasques de rescat han participat equips de pisters de l'estació d'esquí de Baqueira, Pompiers de la Vall d'Aran i la unitat de muntanya dels Mossos d'Esquadra.

L'allau arriba en un cap de setmana amb estacions d'esquí a ple rendiment i després de la primera nevada de l'any. Protecció Civil ja va advertir divendres del risc d'allaus. Cal recordar que el Centre de Predicció d'Allaus de la Val d'Aran sosté un nivell 3 sobre 5 de perill d'allaus, amb capes febles persistents i neu humida.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny