Notícia

La policia andorrana controla des d'avui que tots els vehicles circulin amb equipaments per a la neu

La mesura s'ha adoptat després d'una jornada caòtica en la circulació per culpa de vehicles que circulaven sense equipaments de neu

autobus,autocar,carretera,nevada
La mesura s'ha adoptat després d'una jornada caòtica en la circulació per culpa de vehicles que circulaven sense equipaments de neu. Imatge d'arxiu. Autor/a: Diaridelaneu.cat
Atenció als esquiadors o turistes que visitin Andorra. Les autoritats del país anuncien “Tolerància zero” amb els vehicles que no portin equipaments de neu durant la temporada d'hivern. La mesura arriba després d'una jornada caòtica motivada per vehicles que, en no dur equipaments de neu, van provocar retencions a les carreteres del país. I no és la primera vegada que passa.


Des d'ahir dilluns que la policia andorrana ha intensificat els controls per comprovar que tots els vehicles que circulen per carreteres andorranes porten equipaments de neu.

Els controls es faran fins a final de temporada i s'ha anunciat que s'immobilitzaran vehicles si és necessari. El cap d'àrea de Mobilitat d'Andorra, Jaume Bonell, ho va comunicar ahir, en una compareixença extraordinària. El màxim responsable de la mobilitat andorrana ha recalcat que hi haurà tolerància zero. La seva reacció no és gratuïta i és que ahir dilluns la circulació a Andorra va ser pesada en diferents carreteres. I en un país de neu i habituat a les nevades això no hauria de ser notícia.

A Encamp es va donar la situació que fins i tot dos busos que circulaven sense cadenes ni pneumàtics d'hivern van quedar atrapats a la carretera. Per això, vistes aquestes problemàtiques que no és la primera vegada que es produeixen, s'ha optat per una solució dràstica que busca que cap vehicle que circuli per Andorra, des de l'1 de novembre i fins al 15 d'abril, ho faci sense equipaments de neu. La neu no pot ni ha de paralitzar un país que presumeix de viure, en bona part, de la neu.

Per tal de fer complir la “tolerància zero”, Bonell ha explicat que actualment hi ha catorze patrulles de la policia desplegades pel país per dur a terme els controls. Avui els mitjans de comunicació andorrans han recordat que les sancions per als vehicles turismes que no duguin equipaments especials és de 180 euros i de 500 pels vehicles industrials.

 

.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

''Un consell: que quan facin el salt no tanquin els ulls''
Eduard Terricabres, en 'Terri' Cap de salts a la Llosa del Cavall

entrevista




giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


65%


14%


11%


11%

37 vots