Notícia

Arcalís registra 200 cm de neu nova des del 21 de gener

La previsió per al cap de setmana és d’obrir el 100% de l’estació

arcalis,creussans
Arcalís registra 200 cm de neu nova Autor/a: Arcalis
No, no és broma ni una dada exagerada. Arcalís ha aconseguit sumar 200 cm de neu nova des del passat 21 de gener. La temporada s'està arreglant i de quina manera.


L’estació d’Arcalís ha acumulat 200 cm de neu nova al Cap de la Coma (2.562 m) des del període de nevades iniciat el 21 de gener. Les dades recollides a l’estació meteorològica de Planells (2.025 m) marquen 170 cm, i a la base de l’Hortell (1.940 m) s’ha acumulat 150 cm de neu nova. Els gruixos a les pistes, és a dir, la neu compactada i trepitjada per les màquines van des dels 150 cm a les cotes baixes fins als 200 cm a les cotes altes, amb qualitat de neu pols. La previsió per al cap de setmana és d’obrir el 100% de les pistes i remuntadors.
 
Les nevades, que en alguns casos han anat acompanyades de vent, han estat molt generoses a l’estació d’Ordino. Com és habitual, l’orientació nord i l’alçada del camp de neu, facilita que les acumulacions sempre siguin abundants. D’aquests 11 dies, només un no s’ha pogut obrir, acompanyat del tancament de la carretera, i un altre es va decidir plegar al migdia, a causa de les ràfegues de vent.
 
Durant aquests dies l’estació manté oberts circuits d’esquí de muntanya, i treballa per condicionar-ne de nous, així com la gran majoria d’activitats.
 
Freeride a Ordino Arcalís. Obertura de Creussans
 
Ordino Arcalís té 4 rutes marcades de freeride, i compta amb més de 120 itineraris. Actualment aquestes àrees són totes obertes, a excepció del telecadira de Creussans. No obstant això, aquest dijous s’han començat les tasques pertinents per posar en marxa aquest giny, que es preveuen finalitzar aquest divendres si les condicions són les adients. El telecadira de Creussans és un dels més apreciats pels practicants de freeride, ja que dóna accés a la zona del mateix nom, així com al circ de Tristaina i altres pics emblemàtics de l’estació.
 
Cal recordar, però , que el risc d’allaus és elevat, situant-se en 3 / 5, amb la qual cosa es demana molta prudència i seguir les indicacions dels pisters i del personal qualificat de l’estació, així com respectar sempre tots els senyals d’obligació i de prohibició, i per descomptat, anar equipat amb material específic per a la pràctica d’aquesta modalitat, això és casc, pala, DVA i sonda.
 
Previsions
 
Un nou front entrarà aquest divendres, tot i que sembla que serà més feble que el dels darrers dies. Es preveuen nevades que no haurien d’afectar al significativament al funcionament de l’estació.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny