Notícia

¿Es pot esquiar un diumenge per menys de 30 euros?

5 estacions del Pirineu en les quals esquiar amb forfet/diumenge/adult sense superar els 30 euros

Tavascan, una de les estacions més econòmiques del Pirineu
Tavascan, una de les estacions més econòmiques del Pirineu
No en tenim cap dubte: esquiar és una activitat esportiva, social i de lleure tan bonica com poc econòmica. Però compte, això no vol dir que sigui cara. Ni de bon tros. Us expliquem com esquiar un dissabte o un diumenge amb forfet de dia complet amb bones instal·lacions, amb pistes trepitjades i a més fer-ho amb un forfet a menys de 30 euros. Som-hi?

Diuen, alguns, que esquiar és car. Els qui ho afirmen tenen força raó perquè, en general, pujar a la neu suposa assumir tot un seguit de despeses: cal comptar desplaçaments amb vehicle i sovint i en funció de la nostra residència i destí ens cal pagar peatges. A més, possiblement ens toca passar per l'àrea de servei a proveir-nos de combustible. I un cop hem arribat a la neu, encara ens cal comptar amb el lloguer d'equips (si no en disposem de propi o que ens el deixi un amic o familiar). I finalment hi hem d'afegir el preu del forfet per accedir als remuntadors. Doncs sí, sembla que esquiar pot resultar car.

Al final del dia ens trobem que la butxaca ho nota però, si ho sabem fer, també podem trobar la manera fer surf de neu o esquiar de forma econòmica, com a mínim en el preu del forfet. Per això hem volgut recuperar un article de fa dos anys en el qual analitzàvem quines són les estacions d'esquí que ens permeten esquiar tot un dia (de 9 matí a 5 de la tarda) a un millor preu i fer-ho un diumenge o un dissabte, el dia que la majoria de la població laboral s'ho pot permetre. I sorpresa: respecte a fa dos anys hi ha canvis. Algunes estacions ja no hi són, perquè han fet fallida, però tenim bones notícies: n'hem trobat de noves.

Us relacionem 5 estacions d'esquí amb un preu del forfet que no supera els 30 euros. Són les 5 estacions més econòmiques per passar un bon diumenge (o dissabte) i practicar el nostre esport preferit a bon preu. Com a paràmetre de referència per a la classificació ens hem basat únicament en el preu d'un forfet/dia per a adult. No hem analitzat a quin preu surt cada quilòmetre esquiable ni la variable dels remuntadors.

Tampoc ho hem comparat ni ho hem contrastat amb els dies laborables, dies en els quals podem trobar ofertes molt interessants i econòmiques en moltes altres estacions. Així que esteu advertits, aquí únicament relacionem on podem esquiar qualsevol dia del cap de setmana i fer-ho per menys de 30 euros. Ens hem centrat, també, en les estacions que podem entendre com a àrea d'influència del Pirineu català.

1 • La Quillana.

Més que una estació d'esquí cal considerar-la un parc de neu. Ofereix 2,5 quilòmetres de pistes per lliscar. Aquest petit centre d'esquí del Capcir ofereix un forfet de diumenge a preu únic, temporada alta o baixa, per adult a 21 euros. No s'especifica si hi ha la possibilitat de contractar assegurança suplementària.
Enllaç oficial a tarifes clicant aquí.

2 • Tavascan.

La més petita de les estacions d'esquí alpí catalanes, amb 6 quilòmetres de pistes, és també la més econòmica. Forfet de diumenge, temporada alta o baixa, per adult a 22 euros. Els infantils a 16 euros. Preu d'assegurança: 3 euros.
Enllaç oficial a tarifes clicant aquí.

3 • Vallter 2000.

Estació amb 19 quilòmetres de pistes. Forfet de diumenge, temporada alta o baixa, per adult (de 26 a 64 anys) a 25 euros. Els juniors (de 15 a 25 anys) el tenen a 18,75. Els veterans (de 65 a 69 anys) paguen 18,75 euros, com també els infants (de 7 a 14 anys). Els menors (fins a 6 anys) i els veterans II (a partir de 70 anys) paguen 5 euros.
Preu d'assegurança: 3 euros. Enllaç oficial a tarifes clicant aquí.

Dues noves estacions

Fora de l'àmbit del Pirineu català, i per tant no massa properes a casa nostra, també hem trobat dos forfets de dia a menys de 30 euros, és clar que si mirem les despeses que ens suposa el trajecte potser no ens sortirà gaire a compte anar-hi.

Es tracta de Mijanès-Donezan, amb 12 km de pistes i forfet a 21 euros, i Ascou-Pailhères, de 15 km de pistes i un forfet a 23,50 euros. Totes dues són a l'Arieja, al vessant occità del Pirineu, i es troben a 63 i 56 quilòmetres de Puigcerdà, o sigui, a 1 hora de cotxe de la capital cerdana.

Estacions que ja no formen part del llistat

Malauradament hi ha dues estacions que ja no poden formar part d'aquest llistat. Una és Puigbalador, que fa dos anys tenia un forfet de diumenge/adult per sota els 30 euros però que ara ja no hi és perquè, des de l'hivern passat, ha tancat. I l'altra és Cambra d'Ase, que encara l'hivern passat tenia un forfet a 29,50 euros, però aquest any ha superat aquesta barrera simbòlica. Esmentar també Vall de Núria, on per només 30,60 euros podrem esquiar en els 7 quilòmetres de pistes que ofereix i accés amb cremallera inclòs.

Comentaris

5-10-20-tots
1
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny