Notícia

Fins a 12 estacions de tot el Pirineu tancades per vent

Les que estan obertes també s'han vist obligades a tancar alguns remuntadors

boi,taull,webcam
Imatge d'avui a Boí Taüll Autor/a: Captura de pantalla
Vent fort que aixeca la neu i temperatures d'entre 7 i 5 graus negatius a 2.000 estan donant una temperatura de sensació que s'apropa als -20ºC. Les ratxes que poden arribar als 60 km/h i en ocasions apropar-se als 100 o més en cims i carenes han propiciat que 12 estacions del Pirineu es trobin ara mateix tancades.


Diumenge complicat a les estacions d'esquí del Pirineu. Fins a 12 estacions d'esquí s'han vist obligades a tancar instal·lacions per vent i les que no han tancat han obert amb només una part dels remuntadors i pistes.

La majoria de remuntadors que es troben per sobre les cotes 2.100 m estan tancades i només s'han deixat oberts els traçats o ginys situats en cotes baixes. A més, al vessant nord del Pirineu continuarà nevant bona part del dia, tot i que la precipitació de neu anirà perdent força. També el torb anirà a menys amb el pas de les hores i per tant no es descarta que cap al final del dia es puguin reobrir algunes instal·lacions.

Per demà el vent tendirà a afluixar o fins i tot a desaparèixer. Avui diumenge han tancat les pistes de Boí-Taüll, Espot, Port Ainé, Tavascan i Vallter al Pirineu català. A Andorra ho ha fet Arcalís i al Pirineu de la Catalunya del Nord Porté-Puymorens també s'ha vist obligada a tancar.

A l'Aragó estan tancades les estacions de Cerler, Formigal i Panticosa. Al vessant nord també han tancat pistes les estacions d'Artouste i Gavarnie.
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial