Notícia

Fins a 12 estacions de tot el Pirineu tancades per vent

Les que estan obertes també s'han vist obligades a tancar alguns remuntadors

boi,taull,webcam
Imatge d'avui a Boí Taüll Autor/a: Captura de pantalla
Vent fort que aixeca la neu i temperatures d'entre 7 i 5 graus negatius a 2.000 estan donant una temperatura de sensació que s'apropa als -20ºC. Les ratxes que poden arribar als 60 km/h i en ocasions apropar-se als 100 o més en cims i carenes han propiciat que 12 estacions del Pirineu es trobin ara mateix tancades.


Diumenge complicat a les estacions d'esquí del Pirineu. Fins a 12 estacions d'esquí s'han vist obligades a tancar instal·lacions per vent i les que no han tancat han obert amb només una part dels remuntadors i pistes.

La majoria de remuntadors que es troben per sobre les cotes 2.100 m estan tancades i només s'han deixat oberts els traçats o ginys situats en cotes baixes. A més, al vessant nord del Pirineu continuarà nevant bona part del dia, tot i que la precipitació de neu anirà perdent força. També el torb anirà a menys amb el pas de les hores i per tant no es descarta que cap al final del dia es puguin reobrir algunes instal·lacions.

Per demà el vent tendirà a afluixar o fins i tot a desaparèixer. Avui diumenge han tancat les pistes de Boí-Taüll, Espot, Port Ainé, Tavascan i Vallter al Pirineu català. A Andorra ho ha fet Arcalís i al Pirineu de la Catalunya del Nord Porté-Puymorens també s'ha vist obligada a tancar.

A l'Aragó estan tancades les estacions de Cerler, Formigal i Panticosa. Al vessant nord també han tancat pistes les estacions d'Artouste i Gavarnie.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial