Notícia

Espot tanca tota l'estació per culpa d'una avaria a l'únic telecadira d'accés

Divendres es va detectar que es precipitava una cadira i s'han activat els protocols de reparació

la roca,telecadira,espot
Imatge d'arxiu del telecadira de La Roca Autor/a: Skipallars
Espot Esquí està tancada per una avaria en l'únic telecadira que dona accés a l'estació. Segons un comunicat del complex, aquest divendres, un cop tancada al públic, es va detectar durant les tasques de manteniment que una de les cadires quatriplaça del telecadira de La Roca s'havia despenjat i precipitat del cable. A causa de l'incident, s'ha obert un expedient tècnic per poder esbrinar la causa però de moment es desconeix quan es tornarà a reobrir.


Problema greu a Espot. L’estació d’esquí estarà tancada fins que es pugui esbrinar el motiu real de la caiguda d'una de les cadires quatriplaça de la instal·lació. El motiu, segons ha anunciat Skipallars en un comunicat, és per l’avaria en el telecadira desembragable de la Roca, l’únic que dona accés a la cota 2.000, on es troba tota la zona de serveis de l’estació. 

Segons els responsables de l’estació, durant les tasques rutinàries de manteniment de divendres, una cadira, en concret la número 51, es va despendre del cable a la zona del barranc de la Mosquera. L’estació va obrir immediatament un expedient tècnic per esbrinar la causa de l’incident i ha tancat el remuntador per seguretat fins que no estigui del tot reparat.

El telecadira de La Roca és un model únic al món i, tot i que se'n van construir i instal·lar en altres estacions, el cert és que actualment és l'únic que encara està en funcionament. Actualment no hi ha peces de recanvis en sèrie i s'han de fabricar expressament. Això és precisament un dels problemes que podria afectar en la seva reobertura.

Es tracta d'un telecadira Yan Lift, fabricat i comercialitzat per una empresa nord-americana que va fer fallida el 1997. A Catalunya va ser instal·lat per l'empresa REAC sota llicència del fabricant.

El telecadira de La Roca va ser instal·lat l'any 1992 i uneix l'aparcament de la cota 1.500 amb la base de l'estació, a 2.000 m., zona on s'hi troben tots els serveis: escola d'esquí, cafeteria, restaurant, zona d'esquí destinada als debutants, jardí de neu i la resta de ginys mecànics per remuntar els esquiadors fins a la cota 2.450. La impossibilitat d'accedir a la zona de serveis de l'estació és el que impedeix obrir cap part de l'estació.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny