Notícia

Així és com Els Angles acollirà els esquiadors de les Vacances de la Neige

Dels 350.000 esquiadors/any que rep Els Angles de mitjana cada temporada, uns 90.000 ho faran en el període de les 4 setmanes de febrer

angles,esquiadora,mermet
Els Angles, a punt per rebre més 10.000 esquiadors/dia durant les Vacances de la Neige Autor/a: Diaridelaneu.cat
Falta menys d'una setmana perquè a França comenci un període festiu que es considera clau per a l'economia de les estacions d'esquí. Dels 350.000 esquiadors/any que rep Els Angles de mitjana cada temporada, es calcula que prop de 90.000 ho faran en el període les 4 setmanes de febrer que es coneixen com a "vacances de la neige". Ahir vam visitar aquesta estació del Capcir i vam poder parlar amb els seus responsables, que ens van explicar alguns aspectes a tenir presents sobre com afecta aquest període a aquesta estació.


Els Angles llueix aquests dies un aspecte gairebé immillorable. Les nevades de la setmana passada van deixar a l'estació del Capcir gruixos de neu que s'apropen als 170 cm, de qualitat pols i amb tots els remuntadors oberts.

En conjunt, unes condicions molt bones a les portes d'entrar en el període de les 4 setmanes de febrer que a França es coneixen com Les Vacances de la Neige. Durant aquestes 4 setmanes França es divideix en 3 zones que, per demografia i geografia, queden equilibrades en nombre d'habitants -i per tant d'estiuejants d'hivern- que faran festa durant dues setmanes. I molts d'ells aniran a esquiar.

Antonio Martín, responsable de l'Oficina de Turisme d'Els Angles, explica que "la zona de Tolosa i Montpellier, la que més ens beneficia en afluència de clients als Angles, farà festa les dues darreres setmanes del període, en concret entre els dies 18 de febrer fins al 3 de març".

Durant aquelles dues setmanes l'ocupació hotelera, dels albergs, residències, els apartaments de segona residència o de lloguer a Els Angles, se situarà al 100%, sobretot de dilluns a divendres, i amb una mica menys d'ocupació els caps de setmana.

Així s'organitzen la setmana les famílies

Durant la darrera quinzena de febrer, hi afegeix Martín"a Els Angles hi estaran pernoctant prop de 18.000 persones". O sigui, exhaurint al 100% l'ocupació màxima que ofereix el poble i les urbanitzacions. Martín també matisa aquestes xifres, que poden fer por a altres clients en escoltar-les o llegir-les, i explica que "d'aquestes 18.000 persones que estaran allotjades als Angles, entre 10.000 i 12.000 estaran esquiant per les pistes de l'estació en algun mateix moment".

Antonio Martin ens aclareix que "majoritàriament són famílies d'entre 3 i 4 persones que s'allotjaran a la zona una setmana, de les quals només 2 o 3 esquien, i encara és possible que no cada dia". En aquest sentit el responsable de l'oficina de Turisme detalla que "de cada família que ens visita només esquien 2 o 3 membres. Sempre n'hi ha una o dues que opten per fer raquetes de neu, caminar, fer passejades o, simplement, descansar".

Martin també ens recorda que "precisament a Les Angles un dels al·licients que té és que es tracta d'una estació no massificada, i que pot acollir més de 10.000 esquiadors en un mateix moment sense que això suposi un problema". Ho poden comprovar els clients connectant-se a les webcams en directe a qualsevol dia i a qualsevol hora.

Els Angles, una estació no massificada

El cert és que, efectivament, Els Angles és una estació amb remuntadors d'alta capacitat i amb pistes amples, fet que permet una bona distribució dels esquiadors al llarg i ample del domini. I també és cert que, en general, la majoria dels esquiadors acostumen a esquiar entre 3 i 5 hores i que difícilment tots se solapen en el mateix horari, més encara si tenim present que molts s'aturen una estona per dinar, per prendre alguna cosa o per descansar.

En qualsevol cas, a partir del dilluns vinent, Els Angles començarà a acollir famílies esquiadores en període de Vacances de la Neige que provindran d'altres zones de França. "Durant les dues primeres setmanes ho faran els de les zones de Nantes, Bordeus i nord de França, zones que majoritàriament opten per anar a esquiar als Alps o als Pirineus centrals. L'ocupació que ens generen aquestes zones, com que són més llunyanes, és menor, però així i tot serà prop del 85 o el 90%" explica Antonio.

Es creu que dels 350.000 esquiadors/any que rep Els Angles de mitjana cada temporada, es calcula que prop de 90.000 ho faran en el període d'aquestes 4 setmanes. I els qui ho facin, precisament, la setmana vinent es trobaran l'estació en unes condicions que podem dir que voregen la perfecció, i és que com explicàvem a l'inici de l'article, Els Angles es troba ara mateix amb gruixos de neu que s'apropen als 170 cm, de qualitat pols, amb el 100% dels remuntadors oberts i un 90% de les pistes obertes.

Sens dubte, un molt bon comunicat de neu per començar Les Vacances de la neige.
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial