Notícia

Arcalís ja té un objectiu prioritari per aquest cap de setmana: obrir Creussans i penjar el cartell de 'Neu pols i Tot Obert'

Tot apunta a que es podrà obrir el darrer remuntador i pistes que els permetrà penjar el cartell més desitjat: Neu pols i tot obert

la coma,arcalis
Panoràmica general de La Coma d'Arcalís Autor/a: Diaridelaneu.cat
Les previsions de bonança meteorològica auguren l’obertura a ple rendiment Arcalís. L’estació d’Ordino ja acumula 350 cm de neu. Els responsables de l'estació han anunciat que s'està treballant de valent per obrir al 100%. Tot apunta a que així serà de cara al divendres i es podrà obrir el darrer remuntador i pistes que els permetrà penjar el cartell més desitjat: Neu pols i tot obert.


Les previsions de bonança meteorològica, amb jornades de sol i sense vent, pronostiquen l’obertura a ple rendiment per als pròxims dies a l’estació d’Arcalís. L’únic remuntador que falta per obrir i així garantir el 100% de les instal·lacions és el de Creussans, que dóna accés a una zona exclusiva per a la pràctica del freeride. En aquest sentit, durant el dimecres es reprenen les tasques per assegurar l’àrea i poder posar-lo en marxa, i que serà amb tota probabilitat a finals de setmana. Les feines van començar la setmana passada i es van veure aturades a causa de la climatologia adversa. Pel que fa a les nevades, Arcalís segueix acumulant més neu. Sense anar més lluny, aquest dimarts una nova nevada ha deixat uns 20 cm de neu nova, que sumat al que ja ha caigut durant la temporada, ha generat una acumulació de 350 cm. Les precipitacions dels últims dies han produït un important gruix, que iguala la xifra de l’any passat per les mateixes dates (370 cm el 5 de febrer del 2018). Les cotes de neu a pistes van des dels 160 cm als 220 cm de neu pols, amb el 100% de les pistes obertes. El risc d’allaus continua a nivell 3 / 5, però cal recordar que és canviant segons les condicions.
 
Arcalís, referent del freeride. Compte enrere per al Freeride World Tour
 
Els més de 120 itineraris de freeride i les 4 zones delimitades dins l’estació (Cap de la Coma/Portelles, Creussans, Feixans/La Coma, Hortell/l’Abarsetar) fan que l’estació d’Ordino s’hagi convertit en el referent del freeride, i que internacionalment sigui reconegut com un dels spots més destacats d’aquesta modalitat gràcies al desenvolupament de les proves del circuit de Freeride World Tour. El compte enrere per a l’esdeveniment d’aquest any ha començat, i tindrà lloc del 2 al 8 de març a les muntanyes d’Ordino Arcalís. Enguany cobra una importància cabdal, ja que es tracta de la darrera prova abans de la gran final de Verbier. D’aquesta manera, Andorra serà la prova decisiva, ja que aquí es decidirà qui són els millors competidors que es guanyen el passi a l’última prova.
 
Detectors DVA i Parc DVA de la Coma
 
L’estació s’ha implicat en la seguretat dels usuaris instal·lant al Cap de la Coma i a Creussans punts de control, anomenats “DVA checkpoints” que serveixen perquè els freeriders comprovin el bon funcionament del seu aparell detector víctimes d’allaus. A més, A la Coma s’ha construït un parc DVA obert a totes les persones que desitgin practicar el rescat de persones en cas d’allaus. En concret en aquesta zona hi ha aparells que emeten senyals de recerca perquè els usuaris els busquin amb el seu receptor, ajudats per la pala i la sonda. En cas de dubtes sobre el funcionament d’aquesta instal·lació, els usuaris es poden dirigir al servei de pisters de l’estació, que els guiaran per al correcte desenvolupament de l’activitat. El parc és d'ús lliure i gratuït.
 
Mòduls del Natural Park Arcalís

 
El Natural Park, el parc de mòduls instal·lat a la muntanya, ja funciona a ple rendiment. S’han aprofitat les darreres nevades per condicionar les entrades i les recepcions dels mòduls, que presenten un aspecte impecable.
 
A la Balma hi ha un mòdul XL, batejat com a Arcalís Airlines, orientat a experts, ja que la sortida fa volar molts metres. A la línia “de la 15 metres” els freeriders trobaran en ronda tres mòduls XL i una passarel·la INSANE amb ronda també.
 
Al Funtrack, a la zona de l’Abarsetar, hi ha mòduls categoritzats com a XS, perfectes per a tots els públics. La novetat és que alguns d’ells estan caracteritzats, un d’ells com el Golden Gate de San Francisco. Pel que fa a la zona de Feixans, hi ha un mòdul fet amb una bobina de cable, també apta per a tothom. L’únic que encara no s’ha obert, però que ho farà en els pròxims dies si les condicions ho permeten, és el que està situat a la base de Creussans, un kicker (trampolí) de backcountry per als més experts, ja que a la seva sortida es fa una volada d’entre 15 a 20 metres. De totes maneres, es continuarà treballant per fer mòduls de neu també, correctament senyalitzats.
 
Challenge on the slopes

 
Aquest dissabte 9 de febrer, a Ordino Arcalís tindrà lloc un campionat patrocinat per l’app de Vallnord a Skitude, on els usuaris podran registrar amb el tracker de l’estació les seves baixades i guanyar premis. Hi haurà tres desafiaments i tres premis. 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny