Notícia

Andorra es planteja que el curs de conducció sobre neu sigui obligatori

És una "vella proposta" de l'Automòbil Club d'Andorra que aniria adreçat als joves del país

cotxe,accident,neu
Cotxe accidentat en una carretera baixant de pistes Autor/a: R. C.
Així n'informen avui els mitjans andorrans. Els menors que obtinguin el carnet de conduir J podrien haver de seguir obligatòriament un curs de conducció sobre neu. És la proposta de l'Automòbil Club (ACA) que ha recollit la comissió de seguiment d'Educació Viària d'Andorra. Ara es mirarà d'articular en temps i forma a través d'aquest programa. També s'ha demanat que el proper Govern andorrà  prioritzi la modernització del codi de circulació. La proposta arriba després d'uns dies caòtics en la circulació per les carreteres del país, sobretot arrel de les nevades de fa deu dies. I en un país de muntanya i neu la mesura sembla que té tota la seva lògica.


Així ho informen avui els mitjans de comunicació andorrans i la ràdio-televisió pública del país. El Programa d'Educació Viària estudia la possibilitat d'establir un curs de conducció sobre neu que hauran de passar tots aquells que tinguin el carnet J. El curs és una "vella proposta" de l'Automòbil Club d'Andorra (ACA) que, com ha explicat el seu secretari general, Antoni Sasplugas, des de fa 9 anys ja té una escola de conducció segura sobre neu al Pas de la Casa. Per a Sasplugas "milloria molt la conducció sobre neu i sobre superfícies lliscants".

En la mateixa línia ha parlat el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, que ha reconegut que “l’ACA ja té una sèrie de programes especialment interessants” i que ha anunciat que el següent punt serà buscar un projecte lligat al programa d’educació viària i com aquest es desenvoluparia tècnicament. Aposta per tenir algun element que ajudi al jovent, donat que “som un país de muntanya i això implica neu a la via pública amb certa freqüència”.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial