Notícia

Cap de setmana d'afluència massiva a les estacions d'esquí

El dissabte 9 de febrer ja es considera el millor de la temporada per l'alta afluència d'esquiadors a pistes

forfets,cua,masella
Cues per comprat forfet ahir a Masella Autor/a: Diaridelaneu.cat
De Vallter a Baqueira i de Port del Comte a Formigueres, la jornada d'ahir dissabte es considera com la millor del que es porta de temporada. El bon temps, les nevades de la setmana passada i el fet que es tracta del primer cap de setmana de febrer han ajudat a l'afluència d'esquiadors a les pistes del Pirineu.


Caravanes de vehicles pujant carretera amunt ben d'hora cap a les estacions, aparcaments peu de pista plens, cues per comprar el forfet, terrasses i barres dels bars plenes de gom a gom... Aquesta és la situació amb la que es trobaven ahir els milers d'esquiadors que pujaven a pistes. L'ocupació hotelera en comarques com la Cerdanya es trobava al límit. Segons diferents fonts més de 3.500 persones van esquiar ahir a les pistes de Boí Taüll, unes altres 3.000 a Port Ainé i es parla de 17.000 esquiadors a Baqueira. L'afluència de vehicles a Vallter 2000 va ser tant alta que els responsables de l'estació es van veure obligats a restringir els accessos a l'estació durant unes hores.

També a les estacions nord-catalanes l'afluència ahir va ser massiva. Diversos departaments del país començaven el període que es coneix com a vacances du la neige i que fa que milers d'esquiadors del país tinguin dues setmanes de festa, distribuïdes entre les 4 setmanes del mes de febrer i organitzades en tres períodes territorialitzats.

La previsió és que avui diumenge l'afluència a pistes també sigui excel·lent tot i que podria ser menor a la d'ahir dissabte.
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial