Notícia

Oriol Cardona es proclama triple campió a Boí Taüll

Cardona, ha guanyat el Campionat d'Espanya en les tres modalitats d'esquí de muntanya aquest cap de setmana a la Vall de Boí

oriol cardona,boí taüll
Oriol Cardona es proclama triple campió a Boí Taüll Autor/a: Jesus Dyañez / FEDME
Oriol Cardona, triple Campió d'Espanya d'Esquí de Muntanya. Ha guanyat el Campionat d'Espanya en les tres modalitats d'esquí de muntanya aquest cap de setmana a la Vall de Boí. Amb aquests tres campionats, suma 17 títols en totes les categories que ha participat; d'infantil a sènior. "He pogut confirmar les meves bones sensacions en aquests Campionats d'Espanya que em donen molta energia per preparar els Mundials", declarava Cardona.


Tres dies intensos de competició durant aquest cap de setmana, a l'estació d'esquí de Boi Taüll que acollia els Campionats d'Espanya d'Esquí de Muntanya de les tres modalitats: sprint, vertical i individual.

Oriol Cardona seguiria la bona dinàmica mostrada en les últimes proves de la Copa del Món i aquest diumenge ha confirmat el tercer Campionat del cap de setmana guanyant la prova Vertical, per davant de Marc Pinsach.

Divendres, es donava el tret de sortida d'aquests Campionats d'Espanya amb la prova esprint, la més explosiva i tècnica del cap de setmana. Oriol Cardona aconseguia la primera posició després de passar els quarts de final i semifinals amb solvència; i aconseguint regular en la prova final, controlant en tot moment a Iñigo Martínez d'Albornoz, segon.

La prova individual de dissabte s'esperava màxima igualtat entre el petit dels Cardona i Marc Pinsach, amb el qual ja s'han disputat moltes proves a la Copa del Món. La prova, que consistia de 3 pujades i un total de 1.700, seria controlat per aquests dos corredors. Ja la segona pujada, Oriol aconseguia un lleuger avantatge que aconseguia conservar fins al final.

"Aquests Campionats d'Espanya m'han donat molta confiança per preparar els pròxims Mundials. Sabia que estava bé de forma, però també necessitava confirmar-ho, i aquestes tres carreres m'han servit parell convèncer", comentava Oriol valorant el cap de setmana.

Després d'aquests tres dies intensos de competició als Pirineus, Oriol Cardona aprofitarà aquest mes de recuperació i entrenament per arribar de la millor manera possible en els Mundials d'Esquí de Muntanya que es disputaran de 9 al 16 de Març a Suïssa.

CAMPIONAT D'ESPANYA - INDIVIDUAL
1. Oriol Cardona - 01:39:46
2. Marc Pinsach - 01:43:27
3. Iñigo Martínez - 01:45:44

CAMPIONAT D'ESPANYA - VERTICAL
1. Oriol Cardona
2. Marc Pinsach
3. Pere Rullan

CAMPIONAT D'ESPANYA - SPRINT
1. Oriol Cardona
2. Iñigo Martinez
3. Antonio Alcalde

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny