Notícia

Andorra es planteja reclamar la despesa dels rescats als organitzadors de competicions

La reclamació dels costos per un rescat de muntanya efectuat pel Cos de Bombers andorrans es faria en cas que hi hagués negligència per part de l'afectat

Andorra es planteja reclamar la despesa dels rescats als organitzadors de competicions. Imatge d'arxiu.
Andorra es planteja reclamar la despesa dels rescats als organitzadors de competicions. Imatge d'arxiu. Autor/a: ARA - G.L.T.
El Govern andorrà podrà reclamar la despesa dels rescats als organitzadors de competicions esportives i es descarta fer-ho a les persones afectades. L'import a reclamar es determinarà en funció del nombre de mitjans humans i materials utilitzats. N'informen avui diversos mitjans de comunicació del país.


L’administració andorrana podrà reclamar als organitzadors d’una competició esportiva l'import d'una intervenció de rescat per part dels bombers del país. Així ho acabarà reflectint la Llei del cos d’extinció d’incendi i salvament a partir d’una esmena que s’ha transaccionat al Consell General. Una disposició final del projecte de llei del pressupost per al 2019 ja preveia modificar la normativa vigent per possibilitar el Govern a exigir, sempre que hi hagi negligència per part de l’afectat, el pagament de la despesa que suposi l’actuació de salvament.

La comissió legislativa de Finances i Pressupost del Govern andorrà ha aprovat introduir la possibilitat de reclamar els costos per un rescat de muntanya efectuat pel Cos de Bombers, en cas que hi hagués negligència de l'afectat. L'opció de cobrar pels rescats va ser plantejada al primer redactat del pressupost del Govern i finalment es podrà reclamar als organitzadors de proves i esdeveniments esportius la quantia que representi l'operació de rescat dels seus participants. Sempre i quan s'aprovi el pressupost que serà debatut a ple del Consell General del Govern andorrà, previst per aquest divendres. Segons informen avui diversos mitjans de comunicació andorrans, l'import a reclamar es determinarà en funció del nombre d'efectius personals i de mitjans materials emprats en l'operació de recerca, així com el temps esmerçat.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny