Notícia

Els Angles i Font Romeu també podrien entrar a la candidatura Pirineus-Barcelona 2030

Les estacions nord-catalanes es postulen per acollir entrenaments dels esportistes olímpics

competicio,snowboard,bandera,catalana,font romeu
Els Angles i Font Romeu també podrien entrar a la candidatura Pirineus-Barcelona 2030 Autor/a: Facebook Font Romeu
La candidatura Pirineus-Barcelona va creixent en col·laboradors. O més ben matisat: en seus i subseus. Si fa uns dies s'anunciava la possible participació de les instal·lacions del Pirineu Andorrà i aragonès en la candidatura, avui són les estacions d'esquí nord catalanes les que es postulen per col·laborar en la candidatura Pirineus-Barcelona. Les Angles i Font-Romeu Pyrénées 2000 consideren que les seves instal·lacions podrien acollir entrenaments dels esportistes olímpics.


Les estacions nord catalanes de Les Angles (El Caspir) i Font-Romeu-Pyrénées2000 (Alta Cerdanya) s'han postulat per col·laborar en la candidatura Pirineus-Barcelona per als Jocs Olímpics d'hivern del 2026 o el 2030. Segons informa avui l'ACN els responsables dels complexos d'esquí consideren que les instal·lacions, situades a tot just mitja hora de Puigcerdà, podrien acollir entrenaments dels esportistes olímpics. Les dues estacions disposen de pistes homologades FIS per a competicions, en el cas de Font Romeu fins 5 pistes homolgades per a eslàlom, gegant i super gegant, i en el cas d'Els Angles en disposa de 3 (Corbas i Mermet, per a eslàlom i eslàlom gegant). Totes aquestes pistes disposen d'una potent xarxa d'innivació.

Font-Romeu, ben posicionada històricament i a nivell d'organització

A més, es dóna el cas que Font Romeu ja compta amb un Centre Nacional d'Entrenament en Altitud situat a més de 2.000 metres d'alçada. Aquest Centre Nacional d'Entrenament d'Altitud de França es va construir l'any 1955 per als Jocs de Mèxic 1963. Actualment estan completament modernitzades i a ple rendiment. Ara s'està treballant per definir un posicionament institucional a favor d'entrar en la candidatura amb la presidència del departament de la regió Pirineus Orientals. De fet l'estació preveu la construcció d'un nou telecabina, amb parada al Lycée Pierre Coubertin (la residència d'esportistes) que permetria allotjar els participants a les olimpíades al centre del municipi i remuntar-los còmodament fins als centres d'entrenament o a la base principal de l'estació d'esquí. Recordar també, per exemple, que Font Romeu porta tres anys seguits organitzant proves de la Copa del Món slope-style o que que el desembre de 2015 va acollir proves FIS suspeses als Alps per falta de neu, un fet que aporta un valor afegit a l'organització de competicions.

En cas de confirmar-se que a la candidatura s'integren les estacions catalanes, les andorranes i les nord-catalanes, seria la primera candidatura organitzada entre 3 estats, l'espanyola, el francès i l'andorrà. Si a més la candidatura resultés guanyadora seria la primera vegada que s'organitzarien uns jocs transfronterers.

Primeres reunions en marxa

Les primeres reunions per definir com hauria de ser la col·laboració de les estacions d'esquí nord catalanes amb el projecte de Pirineus-Barcelona ja han tingut lloc i està previst que en les properes setmanes la presidència del departament Pirineus Orientals-Occitanie es posicioni a favor d'entrar en la candidatura. Es preveu una nova reunió per a principis o mitjans de març amb responsables de la secretaria de l'Esport de la Generalitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny