Notícia

La consellera Artadi vol donar un impuls polític a la candidatura Pirineus-Barcelona

Segons la consllera de Presidència és una "gran oportunitat" per enfortir la relació entre l'àrea metropolitana i el Pirineu

artadi,consellera,reunio,pirineus-barcelona
La consellera Artadi vol donar un impuls polític a la candidatura Pirineus-Barcelona Autor/a: Gencat
La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha refermat aquest migdia a la Seu d’Urgell el compromís de l’executiu a la candidatura olímpica pel 2030. Artadi, acompanyada del secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, ha mantingut una reunió amb l’alcalde del municipi, Albert Batalla, i altres membres del consistori.


La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, vol donar un impuls polític a la candidatura Pirineus-Barcelona pels Jocs Olímpics d’hivern del 2030 perquè és una “gran oportunitat” per enfortir la relació entre l’àrea metropolitana i el Pirineu i “per fer un canvi de paradigma”.

Després d’una reunió amb el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i altres membres del consistori, Artadi ha explicat que ara és l’hora d’impulsar políticament la candidatura després que s’hagin fet moltes reunions amb el Comitè Olímpic Internacional. Segons la consellera, que ha qualificat d’imprescindible fer-ho de la mà del territori, s’està analitzant i reflexionant com els Jocs, “que no  deixen de ser un esdeveniment que és efímer”, poden “servir per deixar un llegat que transformi el Pirineu”. “Que es vegi el Pirineu com realment la porta d'entrada, per una banda, dels parcs naturals, però també com una font de riquesa, de progrés, d’oportunitats econòmiques” és l’objectiu del debat “que hem de fer com a país” i que el Govern està fent a l’hora de plantejar la candidatura olímpica, tal i com ha explicat Artadi.

Per la consellera de la Presidència, els Jocs Olímpics són “una gran oportunitat que tothom està enfocant d'una manera diferent de com eren tradicionalment” ja que uns jocs “han de passar per la innovació, per la cura del medi ambient, per la sostenibilitat, per les energies netes i que han de passar evidentment també per potenciar el rol de les dones esportistes”. Artadi ha afegit que tot això ha de servir per donar resposta “a la necessitat que tenim en el nostre país que és descongestionar la zona metropolitana,  territorialitzar i donar a tothom igualtat d'oportunitats”. “Els Jocs Olímpics han de servir de catalitzador per fer abans, ràpid i millor aquesta transformació” ha reblat la consellera.

Des de la Seu d’Urgell, on avui la consellera Artadi ha mantingut diverses reunions relacionades amb la candidatura olímpica, ha explicat que el Govern està fent la feina tècnica “que és la que ens correspon” d’assegurar les infraestructures. En aquest sentit, la consellera ha dit que “estem treballant en veure el que ja tenim com ho podem aprofitar, com podem maximitzar sense construir en les zones d'estacions d'esquí” i aconseguir que el Pirineu sigui “un territori de futur”. També ha valorat la disposició del Govern d’Andorra pel que fa els Jocs i ha dit que s’anirà parlant perquè “si hi ha complementarietats que puguem unir dels dos països també han de ser benvingudes”.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny