Notícia

Entregades les beques Bosch i Aymerich i Obra Social La Caixa

Els beneficiats han estat joves d'Alp, Das, Urús i Bagà

estudiants,beques,masella,bosch aymerich
Els beneficiats de les beques han estat joves d'Alp, Das, Urús i Bagà Autor/a: Masella
Ahir dissabte es va fer el lliurament de les Beques de la Fundació Privada Bosch Aymerich.La dotació de les beques ha sigut per un import total de 40.000 € a repartir entre els vint joves estudiants d'aquestes poblacions.


Aquest dissabte, 16 de febrer, s'ha realitzat a Masella el lliurament de la 3a edició de les beques-estudi de la Fundació Privada Bosch i Aymerich i l'Obra Social "La Caixa" destinades als joves estudiants d'Alp, Das, Urús i Bagà; és a dir, els quatre municipis pels quals s'estén el domini esquiable de l'estació d'esquí Masella.

Aquestes beques les lliura l'Obra Social "La Caixa" i la Fundació Privada Bosch Aymerich i van adreçades a fomentar l'estudi, amb ajuts econòmics pels joves d'aquests municipis de la comarca de la Cerdanya i del Berguedà. La dotació de les beques ha sigut per un import total de 40.000 € a repartir entre els vint joves estudiants d'aquestes poblacions.

L'acte de lliurament ha anat a càrrec dels patrons de la Fundació Privada Bosch i Aymerich, directius de Masella i de Caixa Bank, dels alcaldes d'aquests municipis, del President del Consell Comarcal de la Cerdanya i del Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, que amb el seu parlament ha tancat l'acte.

Entre els parlaments de l'acte s'ha lloat la iniciativa de les beques-estudi de la Fundació Privada Bosch i Aymerich, a la vegada que s'ha glossat la figura de Josep M Bosch Aymerich, cofundador de Masella, i que predicava en l'exemple en la cultura de l'esforç. Així que fidel als principis de l'impulsor de la Fundació, en els parlaments totes les autoritats han emplaçat a tots els joves guanyadors de la importància de l'esforç i la tenacitat en els estudis per tal de garantir bons professionals que en el futur seran el millor actiu per la Cerdanya i el Berguedà. Per finalitzar l'acte aquests joves, acompanyats pels seus familiars, han compartit un aperitiu.

La fundació privada Bosch i Aymerich

La Fundació Privada Bosch Aymerich és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu la creació, foment i desenvolupament d'activitats d'interès general, relacionades amb el món de les arts, la cultura, les ciències, l'esport, la salut i específicament l'arquitectura i l'urbanisme, dins del territori de Catalunya, amb preferència per les províncies de Barcelona i Girona. Va ser fundada l'any 1996 pel Sr. Josep Maria Bosch Aymerich, empresari, enginyer i arquitecte que a la seva mort el 16 de febrer de 2015 va constituir en Hereva Universal de tots els seus béns a la Fundació. La Fundació Privada Bosch Aymerich, té com a objectiu prioritari continuar i potenciar el llegat deixat pel Sr. Josep Maria Bosch Aymerich, entre ells el de seguir potenciant les activitats empresarials amb la finalitat de generar activitat econòmica a les poblacions a on està present, així com per a la generació de beneficis que suposin poder realitzar més tasques d'obra fundacional, objectiu principal de la Fundació. Així, la Fundació Privada Bosch Aymerich és propietària de l'Estació d'Esquí de Masella.

És voluntat de la Fundació seguir impulsant aquest negoci com a motor de creació de llocs de treball i riquesa per la comarca de la Cerdanya, en general, i, en els seus municipis en particular. Paral·lelament a les activitats empresarials la Fundació es continua amb l'activitat fundacional amb aquesta tercera convocatòria de beques destinada als veïns dels termes municipals d'Alp, Das, Urús i Bagà. La Fundació ho fa en mostra d'agraïment als seus habitants i, també, per la preocupació de facilitar l'accés a estudis superiors en els joves veïns d'aquests municipis, atès que una bona formació és garantia de futur per aquest territori. I si la Fundació incideix amb la formació dels joves és degut a les elevades despeses dels estudis superiors, que tenen un cost afegit per la distància entre aquests municipis i els centres d'estudis superiors i les universitats del país.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny