Notícia

Així construeixen el circuit de la Copa del Món snowboard cros de Baqueira Beret

Els maquinistes de l'estació destinen unes 500 hores al circuit repartides en 22 dies d'acumulació de neu


El sinuós traçat del circuit, ubicat a la zona del Blanhiblar de Beret, a la pista Boardercross, serà l'escenari de les classificatòries del dia 1 i les finals del dia 2 de març. Els riders hauran de sortejar salts, dubbies i peralts al llarg de gairebé 900 m de longitud i un desnivell de 115 m.

Els esportistes espanyols de la RFEDI, el bronze olímpic a 2018 Regino Hernández i el subcampió mundial a Sierra Nevada 2017 Lucas Eguibar, competiran per pujar-se al podi d'aquest esdeveniment patrocinat per Movistar i Assegurances Catalana Occident.

El màxim circuit de SBX internacional, la Copa del Món FIS, visitarà l'estació de Baqueira Beret l'1 i el 2 de març. L'esdeveniment, patrocinat per Movistar i Assegurances Catalana Occident, arribarà a l'estació de la Val d'Aran i Valls d'Àneu després de passar per les estacions de Cervinia (Itàlia) i Feldberg (Alemanya). La prova final se celebrarà a la ciutat suïssa de Veysonnaz el 16 de març, competició en la qual es coneixeran el nom del guanyador i guanyadora del Globus de Vidre de la temporada 2018-2019.

L'estació de Baqueira Beret ha desplegat un dispositiu de treball per traçar un circuit de cara a aquesta edició de Copa del Món de SBX a l'altura dels millors. A partir de la setmana del 25 de febrer començaran a arribar a la Val d'Aran els 200 integrants de la família FIS formada per esportistes, entrenadors i tècnics. A la seva arribada el traçat estarà pràcticament acabat després d'un mes de treball. El dia de cursa, més de 100 persones, entre professionals i voluntaris, hauran intervingut en pista fent possible un esdeveniment que exigeix ​​una gran preparació de pista i coordinació de recursos humans: jutges, assistents, caps de sector, shapers, voluntaris dels Clubs , GRAE, motoristes per pujar als esportistes en les eliminatòries, equip d'estudiants de Grau Formatiu de Pont de Suert, IES d'Aran, ETEVA, Centre Formatiu del Pallars i Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport de Lleida col·laborant amb l'organització a alhora que es formen en un esdeveniment que dóna cabuda a molts perfils.

Però la història del traçat comença a l'estiu amb la visita de la FIS, sobre el terreny sense neu, amb els responsables de l'estació definint una baixada que ha d'unir espectacularitat i seguretat, dos conceptes que semblen antagònics però que són plenament compatibles gràcies a la professionalitat dels actors implicats.

Els maquinistes de l'estació destinen unes 500 hores al circuit que està ja perfilant el shaper de Copa del Món FIS, el nord-americà Nick Roma. Són 480 hores en 22 dies d'acumulació de neu i construcció del circuit més 100 hores en l'última setmana, en què intervé Roma, per donar-li l'acabat final. En 2016, any en què l'estació va acollir la seva primera Copa del Món de snowboard cross, es va moure la impressionant xifra de 30.000 m3 de neu per fer possible la celebració de l'esdeveniment.

Situat a la zona del Blanhiblar de Beret, a la pista Boardercross, el traçat comptarà amb salts, dubbies i peralts al llarg d'1 km de longitud. La cursa tindrà un desnivell de 115 m entre les cotes 1.857 de sortida i la 1.972 m. d'arribada.

La seguretat és una obligació de l'organització i està plenament prevista a la normativa FIS que s'aplica a l'esdeveniment. Un equip mèdic complet amb el qual es garanteix l'atenció en l'àmbit de la salut als competidors. Està format de PMA (punt mèdic avançat), equip mèdic del SABS que tindrà 2 metges al circuit amb l'equip de Pompièrs d'Aran), ambulància i helicòpter en cas de ser necessària l'evacuació del ferit.

Suport de les institucions

L'acord perquè Baqueira Beret sigui la seu d'aquesta Copa del Món és total entre les institucions implicades. D'una banda, tant RFEDI que ja estableix en el seu pla estratègic la prioritat dels grans esdeveniments, com la Federació Catalana Esports d'Hivern (FCEH). D'altra banda, les màximes institucions esportives d'Espanya, Consell superior d'Esports (CSD) i de Catalunya amb el Consell Català de l'Esport (CCE) estan en sintonia. Finalment, les institucions locals amb el Conselh Generau d'Aran, l'ajuntament del Naut Aran i la Diputació de Lleida han confirmat el seu suport al projecte. També recordar la vinculació dels clubs locals i de la institució Volentaris d'Aran.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny