Notícia

Grandvalira apropa el món de la competició a persones amb diversitat funcional

Els participants han pogut experimentar les sensacions de baixar per la pista Àliga i de fer un petit eslàlom Andorra la Vella

grandvalira,esquiador,mobilitat reduida
Els participants han pogut experimentar les sensacions de baixar per la pista Àliga i de fer un petit eslàlom Andorra la Vella Autor/a: Grandvalira
Una molt bona iniciativa per part de Grandvalira. 

Grandvalira ha celebrat aquest dissabte l'acció “Campions del Món en Solidaritat”, una jornada que ha permès apropar la muntanya i el món de l'esquí de competició a persones amb diversitat funcional.

Es tracta d'una de les diverses activitats que s'han organitzat com a actes previs a la celebració de les Finals de la Copa del Món Andorra 2019 -que es disputaran de l'11 al 17 de març-, i que ha servit per potenciar el vessant més solidari de l'esdeveniment.

La jornada, que s'ha desenvolupat al sector El Tarter de Grandvalira, ha comptat amb la participació d'una vintena de persones amb diversitat funcional, la majoria usuàries de l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM), que han pogut viure en primera persona les sensacions que es tenen esquiant per una pista de competició. A més, fins i tot han pogut sortejar les portes d'un petit traçat d'eslàlom.

La baixada l'han fet amb cadires adaptades i acompanyats dels membres del col·lectiu Hi arribarem, que s'han encarregat de garantir en tot moment la seva seguretat. Hi arribarem és una associació andorrana sense ànim de lucre que té com a missió fer possible que les persones amb discapacitat puguin gaudir de les muntanyes, tant a l'estiu com a l'hivern, posant al seu abast tots els mitjans tant humans com mecànics per fer-ho possible. A més, no ha estat una esquiada qualsevol, sinó que els participants han pogut gaudir del tram superior de la pista Àliga, que en pocs dies serà l'escenari de les disciplines de velocitat de les Finals de la Copa del Món.

A banda de l'esquiada, les persones que hi han pres part també han pogut fer d'altres activitats a la neu, com el múixing (trineus tirats per gossos) o les motos de neu. El director general del Comitè Organitzador de les Finals Andorra 2019, Conrad Blanch, ha explicat que aquesta acció s'emmarca dins del programa d'activitats paral·leles que s'han organitzat tant abans com durant els dies de competició amb l'objectiu d'implicar tota la societat andorrana en les Finals de la Copa del Món.

La jornada “Campions del Món en Solidaritat” també ha servit per fer que l'esdeveniment pugui ser el màxim de transversal, mostrant al món que, a banda de fer possible el vessant més competitiu, l'estació també és capdavantera en altres àrees com la solidaritat o la sostenibilitat. En aquest darrer aspecte, Blanch ha avançat que el pròxim 2 de març tindrà lloc l'acció “Campions del Món en sostenibilitat”, coincidint amb el Dia mundial de la natura. 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny