Notícia

Per fi s'intueix el final de l'anticicló

Possibles nevades que arribarien entre el 3 i 6 de març

skipass,captura
Possibles nevades que arribarien entre el 3 i 6 de març Autor/a: Skipass
Falten molts dies però per fi sembla que els models de previsió intueixen la fi de l'anticicló i l'arribada de nevades després de viure el febrer més sec des de 1914. I un anticicló de més de 3 setmanes de persistència.


Sembla que sí, que per fi s'intueix que li queda poc més d'una setmana de vida a l'anticicló. Falten molts dies però els models de previsió ja apunten a l'arribada d'un front de nord i possibilitats de veure les primeres nevades des de fa setmanes. De moment sembla que seran nevades febles a partir del dia 3 i que guanyaran consistència en els següents dies.

Seran nevades que, un cop acabat l'episodi de 3 dies de precipitació podran haver descarregat fins 25 cm. de neu al vessant nord i de 10 cm al vessant sud i de llevant, sempre en cotes superiors als 1.200 m. Però com sempre insistim, són models de previsió i encara falten molts dies, per tant les previsions poden canviar.

Avís d'encert i probabilitats

Recordem, un cop més, que aquest article de previsió meteorològica està basat en models que es basen en dades reals actuals que s'apliquen a models de previsions de probabilitats, a les quals encara s'hi han d'aplicar variables diverses.

El model aquí publicat s'ha obtingut via l'aplicació de precipitació de neu usada per Skipass i s'ha contrastat amb altres models. Podeu consultar la previsió d'aquest model, que és d'actualització constant, fent ús de la seva aplicació. El localitzareu dins el web, a l'apartat de meteorologia, que permet consultar dia a dia la previsió de precipitacions zonificades i l'acumulació de neu, tant senzill com fent ús del ratolí sobre el calendari que se situa sota el plànol de previsió meteorològica.

 
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial