Notícia

Per fi s'intueix el final de l'anticicló

Possibles nevades que arribarien entre el 3 i 6 de març

skipass,captura
Possibles nevades que arribarien entre el 3 i 6 de març Autor/a: Skipass
Falten molts dies però per fi sembla que els models de previsió intueixen la fi de l'anticicló i l'arribada de nevades després de viure el febrer més sec des de 1914. I un anticicló de més de 3 setmanes de persistència.


Sembla que sí, que per fi s'intueix que li queda poc més d'una setmana de vida a l'anticicló. Falten molts dies però els models de previsió ja apunten a l'arribada d'un front de nord i possibilitats de veure les primeres nevades des de fa setmanes. De moment sembla que seran nevades febles a partir del dia 3 i que guanyaran consistència en els següents dies.

Seran nevades que, un cop acabat l'episodi de 3 dies de precipitació podran haver descarregat fins 25 cm. de neu al vessant nord i de 10 cm al vessant sud i de llevant, sempre en cotes superiors als 1.200 m. Però com sempre insistim, són models de previsió i encara falten molts dies, per tant les previsions poden canviar.

Avís d'encert i probabilitats

Recordem, un cop més, que aquest article de previsió meteorològica està basat en models que es basen en dades reals actuals que s'apliquen a models de previsions de probabilitats, a les quals encara s'hi han d'aplicar variables diverses.

El model aquí publicat s'ha obtingut via l'aplicació de precipitació de neu usada per Skipass i s'ha contrastat amb altres models. Podeu consultar la previsió d'aquest model, que és d'actualització constant, fent ús de la seva aplicació. El localitzareu dins el web, a l'apartat de meteorologia, que permet consultar dia a dia la previsió de precipitacions zonificades i l'acumulació de neu, tant senzill com fent ús del ratolí sobre el calendari que se situa sota el plànol de previsió meteorològica.

 

Opinions

Més opinions


EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


44%


9%


47%

32 vots