Notícia

Els jocs d'hivern, presents a la 10a Trobada d'esquiadors de l'Associació d'Hostaleria de Girona

La pista Barcelona de La Molina serà adequada com a pista de descens de cara a la possible candidatura Pirineus-Barcelona 2030


Avui a La Molina s'ha celebrat la 10a Trobada d'esquiadors de la federació d'associacions d'Hostaleria de les comarques gironines. A la trobada hi han estat presents, entre altres autoritats, Antonio Escudero, president de la Federació esmentada, Ramon Moliner, alcalde d'Alp, Xavier Perpinyà, director de l'estació d'esquí, i Ricard Font, president del Grup FGC. Als 4 els hem preguntat per la possible candidatura dels Jocs d'Hivern Barcelona-Pirineus 2030.


La 10 edició de la Trobada d'Esquiadors s'ha celebrat aquest dilluns a La Molina amb la presència de prop de 250 hostalers de les comarques gironines. L'esdeveniment, que enguany tenia l'afegit especial d'arribar als 10 anys i per tant es consolida com una trobada de referència per al sector, és impulsat per l'Associació de Bars i Restaurants de la Cerdanya amb la col·laboració de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona.

Nevi, faci vent o llueixi un cel radiant, com va ser el cas d'ahir, la trobada ha estat ininterrompuda any rere any i serveix per reunir entorn d'una taula els hotelers de la Costa Brava, responsables d'allotjaments de turisme rural de la Garrotxa o els responsables dels millors restaurants de l'Empordà, per posar tres exemples. En resum, una trobada per compartir esmorzar amb productes 100% del territori que serveix als assistents per debatre sobre la situació del sector, per compartir experiències o simplement per copsar l'ambient del turisme de muntanya al Pirineu gironí i per veure insitu les particularitats del turisme de neu.

La jornada compta amb la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat, que ofereix una jornada d'esquí amb forfets gratuïts a tots els associats de les onze associacions que formen la Federació.

A l'acte hi van assistir diverses autoritats de diferents sectors, com ara l'alcalde d'Alp, Ramon Moliner; l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira; el president de Ferrocarrils de la Generalitat, Ricard Font; el director de Turisme i Muntanya, Toni Sanmartí; el president de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero; la presidenta i la vicepresidenta de l'Associació de Bars i Restaurants de la Cerdanya, Nativitat Bover i Isabel Castro, entre altres representants de diferents associacions que formen part de la Federació.

Abans del repartiment dels forfets entre els més de 250 assistents, Antoni Escudero i Ricard Font van procedir a la signatura oficial de l'acord de col·laboració entre la Federació d'Hostaleria i Ferrocarrils de la Generalitat.

Entrevistats per Diaridelaneu

A la trobada Antonio Escudero, president de la Federació esmentada, Ramon Moliner, alcalde d'Alp, Xavier Perpinyà, director de l'estació d'esquí, i Ricard Font, president del Grup FGC han estat entrevistats per Diaridelaneu (vegeu vídeo). La possible candidatura de Pirineus-Barcelona per als jocs d'hivern de 2030 n'han estat el motiu principal.

Per Antonio Escudero la possible candidatura és una oportunitat única per a la millora de les infraestructures de comunicació a la zona.

L'alcalde d'Alp, Ramon Moliner, també ha manifestat que La Molina i Masella són dues estacions que poden garantir, per experiència prèvia en l'acollida d'altres competicions de la Copa del Món d'esquí alpí, snowboard, Copa d'Europa o Mundials IPC, l'organització d'uns jocs d'hivern a la Cerdanya. Això sí, també ha admès que, molt possiblement, part de les proves també es podran organitzar a la Val d'Aran, si bé això dependrà en part de la decisió dels equips tècnics.

Xavier Perpinyà, director de La Molina, ha confirmat que aviat podrien començar les obres de la pista Barcelona per adequar-la com a pista de descens. Tot i que s'hi està treballant des de l'any 2012, no ha posat data d'inici a aquestes obres. També ha recordat que el concepte és fer les proves a Alp 2500, o sigui, a repartir les diferents especialitats entre La Molina i Masella.

Finalment Ricard Font ha recordat, entre altres qüestions, que el país està preparat per acollir uns jocs que, a criteri del COI, no requereixen grans infraestructures. Això sí, ha recordat que entre les tasques prèvies i importants a l'hora d'acollir uns jocs és necessari la posada al dia d'infraestructures com la línia 3 de rodalies o incrementar la base d'esquiadors, a més de buscar un consens amb el territori per aconseguir l'organització d'uns jocs que haurien d'entusiasmar a la ciutadania i ajudar a l'economia del territori sempre amb la condició que siguin uns jocs sostenibles des de tots els àmbits.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny