Notícia

Doncs sí, ho han fet: han creat l'euro 'copa del món' de Grandvalira

El Govern d’Andorra emet una moneda commemorativa de les Finals de la Copa del Món Andorra 2019

euro,copa del mon
El Govern d’Andorra emet una moneda commemorativa de les Finals de la Copa del Món Andorra 2019 Autor/a: Grandvalira
Això sí que és un gest d'un país de neu. El Govern d’Andorra emet una moneda commemorativa de les Finals de la Copa del Món Andorra 2019. La moneda és de 2 euros, té un tiratge de 60.000 exemplars i es podrà aconseguir als establiments especialitzats en numismàtica i als punts de marxandatge de l’esdeveniment esportiu. És la única seu de tot el circuit de Copa del Món que compta amb una moneda especial per rememorar l’ocasió. Nosaltres en volem un. O uns quants...  Per cert, que ho han portat amb molt secret. O bé tohom ho sabia menys nosaltres. Vosaltres lectors, en sabíeu res?


Les Finals de la Copa del Món d’esquí alpí Andorra 2019 ja tenen la seva pròpia moneda. Així ho ha presentat aquest matí el ministre de Finances del Govern d’Andorra, Jordi Cinca acompanyat del cònsol major de Canillo i president del Comitè Organitzador de l'esdeveniment, Josep Mandicó i el director general del Comitè Organitzador, Conrad Blanch

Cinca ha destacat que la moneda commemorativa d'aquest any surt de la temàtica institucional habitual per fer valdre aquest esdeveniment esportiu internacional i donar visibilitat a Andorra com a país de neu de primer nivell. Per la seva part, el cònsol major de Canillo, ha celebrat la decisió del Govern d'encunyar aquesta moneda commemorativa, pel fet que aquest és un projecte de país que va més enllà del món de l'esport. Mandicó ha afegit que és el primer cop que una Copa del Món d'esquí té la seva pròpia moneda commemorativa i que la Federació Internacional d’Esquí (FIS) ho ha valorat molt positivament.

Pel que fa a la moneda, té un valor facial 2 euros, un diàmetre de 25,75 mm, i pesa 8,50 grams. Se n'ha fet un tiratge limitat de 60.000 exemplars. El disseny reprodueix uns flocs de neu, un esquiador lliscant per una pista i el logotip de l'esdeveniment. L'empaquetatge inclou un holograma de certificació.

La comercialització de les monedes es farà a partir de l'11 de març, a través dels professionals de la numismàtica, tal com s'ha anat fent fins ara en les emissions commemoratives anteriors, però també a través dels punts de venda de marxandatge de l'organització de les Finals de la Copa del Món als sectors de Soldeu El Tarter de Grandvalira.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny