Notícia

L'Àliga i Avet superen l''snow control'

Els traçats que acolliran els millors 25 esquiadors i esquiadores del món de cada disciplina compleixen amb la granulometria i la densitat de la neu que exigeix la FIS

aliga,snow control,grandvalira
L'Àliga i Avet superen l''snow control' Autor/a: Grandvalira
Les pistes de les Finals de la Copa del Món, Àliga i Avet superen l''snow control'. Els traçats que acolliran els millors 25 esquiadors i esquiadores del món de cada disciplina compleixen amb la granulometria i la densitat de la neu que exigeix la FIS. Els tècnics assenyalen que, en especial la pista Avet, es troba a dia d'avui en un estat excel·lent per encarar les disciplines tècniques.


'Snow control' superat. Les pistes de les Finals de la Copa del Món d'esquí alpí, Avet i Àliga es van sotmetre ahir al rigorós control que exigeix la Federació Internacional d'Esquí (FIS) per revisar la idoneïtat de la superfície esquiable on tindran lloc les curses de l'11 al 17 de febrer als sector de Soldeu El Tarter de Grandvalira.

A diferència de les darreres edicions de la Copa d'Europa i de la Copa del Món, no es va desplaçar cap delegat de la FIS per fer-se càrrec del reconeixement de les pistes. L'ens internacional, amb un gest d'absoluta confiança cap al Comitè Organitzador, va derivar aquesta missió a l'equip tècnic de les Finals de la Copa del Món que encapçala Jordi Pujol, cap de cursa de l'esdeveniment.

L'equip va analitzar ahir la neu al llarg dels dos escenaris de competició que acolliran els 25 millors esquiadors i esquiadores del món de cada disciplina. "Estem dintre dels límits de granulometria i densitat de neu que requereix la FIS" va explicar Sebastià Plaza, cap de màquines de Grandvalira-Soldeu El Tarter. I va afegir: "En especial, l'Avet, es troba a dia d'avui en un estat excel·lent. Així és com ha d'estar per acollir les proves tècniques que demanen una superfície molt més compacta i dura".

Els tècnics van mesurar els gruixos de neu de totes les parts de les pistes. De fet, la FIS fixa un mínim de 40 cm de cota i en moltes zones dels traçats "superem el metre", va assegurar Plaza.

Després de la confirmació oficial de l''snow control' positiu per part de la FIS, Jordi Pujol, cap de cursa de les Finals va valorar molt positivament el treball realitzat pels equips de canons i de màquines. "L'anticicló s'ha allargat durant setmanes i amb el test que hem fet s'ha comprovat que la feina feta ha estat l'adequada. Aquest bon resultat prové d'un gran esforç de tot l'equip per poder mantenir les pistes com estan".

L'equip d'explotació preveu tancar avui la part alta de la pista Àliga d'El Tarter i tancar la part baixa dilluns. La pista Avet de Soldeu encara romandrà oberta uns dies més.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny