Notícia

Podi de la barcelonina Astrid Fina a la Copa del Món IPC 2019 de para-snowboard de La Molina

La rider catalana puja al segon graó del podi per darrere de l’holandesa Lisa Bunschoten. La també holandesa Anne Van Renske Beek completa el podi de la categoria SBLL2.

astrid fina,la molina
Podi de la barcelonina Astrid Fina a la Copa del Món IPC 2019 de para-snowboard de La Molina Autor/a: Luc Percival
Podi de la barcelonina Astrid Fina a la Copa del Món IPC 2019 de para-snowboard de La Molina. La rider catalana puja al segon graó del podi per darrere de l’holandesa Lisa Bunschoten. La també holandesa Anne Van Renske Beek completa el podi de la categoria SBLL2. La Copa del Món IPC 2019 de para-snowboard es disputarà fins al divendres 8 de març a l’estació de La Molina. En la modalitat de snowboard cross hi participen 13 països.


La catalana Astrid Fina brilla a la Copa del Món IPC de para-snowboard de La Molina amb un merescut segon lloc a la prova de snowboard cross, disputada a la pista Alabau. Pel que fa referència a la resta de riders espanyols, Xabier Osa ha finalitzat 10è en la categoria de UL1 i Victor Manuel Gonzalez ha arribat fins a quarts de final i ha aconseguit el 7è lloc en la categoria LL1.
 
La jornada del dilluns 4 ha comptat amb la participació de 36 riders (7 dones i 29 homes). En total s’hi han inscrit de 13 països: Alemanya (4), Austràlia (3), Àustria (3), Canadà (2), Croàcia (1), Espanya (3), Estats Units (7), Finlàndia (1), França (3), Gran Bretanya (1), Itàlia (3), Noruega (1) i Països Baixos (4).
 
L’snowboard cross és una modalitat que té lloc en un circuit dissenyat amb salts, dubbies i mòduls i amb corbes estretes i entrellaçades que posen a prova el corredor en diversos trams de la pista. Per aquest motiu, els snowboarders han de dominar-la per superar tots els obstacles que es van presentant al llarg del recorregut. Amb tot, han de saber com són els salts, però també han de treballar molt bé cadascuna de les baixades d'una forma tàctica.
 
La mecànica de la prova és la següent: primer es realitza una classificació inicial. A continuació, els corredors més ràpids han de competir en un format head-to-head per aconseguir arribar al podi i emportar-se les medalles.
 
Podis en la primera prova de snowboard cross, per categories
 
Homes
 
Categoria SB-UL1                  Nacionalitat
 1. Simon Patmore                      Australià
 2. Maxime Montaggioni Francès
 3. Patrick Mayrhofer       Austríac                                 
 
Categoria SB-LL1                  Nacionalitat
 1. Chris Vos                    Holandès
 2. Reinhold Schett         Austríac          
 3. Kristian Moen             Noruec                       
 
Categoria SB-LL2                  Nacionalitat               
 1. Ben Tudhope             Australià         
 2. Alex Massie                Canadenc
 3. Owen Pick                  Britànic
 
 
Dones
 
Categoria SB-LL1                  Nacionalitat
 1. Cecile Hernandez      Francesa
 2. Brenna Huckaby         Nord-americana
 
Categoria SB-LL2                  Nacionalitat
 1. Lisa Bunschoten         Holandesa
 2. Astrid Fina                  Espanyola
 3. Anne Garttener                      Holandesa                                                     
 
 
El programa de la Copa del Món continuarà demà, dimarts 5, amb una segona cursa de snowboard cross. Dijous i divendres es disputaran les curses de l’emocionant banked eslàlom.
 
El banked eslàlom, que l'any 2015 es va estrenar a La Molina, és una modalitat que va néixer als Estats Units. Consisteix en baixar en eslàlom a través d'una pista en forma d' "U" al llarg d'un traçat d'entre 500 i 900 metres de terreny irregular ple de dubbies naturalment presents a la pista.
 
La Molina, una estació accessible
Des de fa molts anys, La Molina ha estat un clar exemple d’estació accessible, un espai dissenyat perquè persones amb discapacitat física o visual puguin tastar la neu de ben a prop i practicar tota mena d’esports a l’aire lliure.
 
Mostra de la seva implicació és la gran quantitat de proves del Comitè Paralímpic Internacional (IPC, en les seves sigles en anglès) que ha acollit al llarg de la seva història: l’any 2013 va acollir els Mundials IPC d'esquí alpí i el 2015 va ser l’escenari dels Mundials IPC de snowboard i de la Copa del Món IPC d’esquí alpí. Finalment, el 2017 va ser la seu de la Copa del Món IPC para-snowboard. En aquest sentit, doncs, es podria dir que La Molina i la competició són dos elements inseparables que van de la mà temporada rere temporada.
 
Amb tot, de l’11 al 16 de març, La Molina acollirà la Copa del Món IPC d’esquí alpí adaptat, en les modalitats d’eslàlom (SL), gegant (GS) i súper gegant (SG).

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny