Notícia

Les Finals de la Copa del Món Andorra 2019 mostren el seu compromís amb la natura

Grandvalira-Ensisa ha organitzat una acció amb motiu del Dia mundial de la natura per donar a conèixer el treball que porta a terme en favor de la preservació del medi ambient


El Comitè Organitzador de les Finals de la Copa del Món d’esquí alpí Andorra 2019 ha preparat aquest dissabte i diumenge unes jornades per mostrar el seu compromís envers la preservació de la natura i per conscienciar els usuaris de l'estació i de la societat en general de la necessitat de dur a terme petites accions que hi contribueixin. L'acció, anomenada “Campions del món en la preservació de la natura” s'ha fet coincidint amb el Dia mundial de la natura, que se celebra cada any el 3 de març.

L'acció, que ha tingut lloc al Centre Comercial Illa Carlemany, ha consistit en la projecció un audiovisual per mostrar algunes de les accions que porta a terme Grandvalira-Ensisa per contribuir en la conservació del medi ambient. Entre les diverses iniciatives, destaquen les mesures per integrar paisatgística i mediambientalment la nova plataforma esquiable de Soldeu. Durant la seva construcció es va garantir que no hi hagués cap intervenció a la llera del riu, es va dur a terme una gestió responsable dels residus, la gestió de terres dins l'obra es va fer sense generar excedents, i es van aplicar mesures per reduir l'impacte a la vida del riu, entre d'altres accions. A més, el concepte estructural va tenir en compte elements derivats del patrimoni cultural d'Andorra.

El director de Qualitat i Medi Ambient de Grandvalira-Ensisa, Ton Naudi, ha destacat que el compromís de l'estació amb el medi ambient és un objectiu estratègic des de fa més de 20 anys, i que les nombroses actuacions que s'han dut a terme en aquesta matèria han fet que sigui l'única estació del Pirineu en disposar de totes les seves activitats certificades amb les ISO de qualitat, de gestió mediambiental, de seguretat i salut en el treball i de gestió alimentària. Durant la iniciativa d'aquest cap de setmana també s'ha fet èmfasi en accions com la recent adquisició de la màquina trepitjaneu més sostenible del mercat, el triatge dels residus dels restaurants de pistes, i el projecte de reciclatge de burilles de cigarreta per convertir-les en fèrules d'immobilització per als ferits.

Precisament, per donar visibilitat a aquest projecte, també s'ha instal·lat a l´Illa Carlemany un dels elements amb els quals es recullen les burilles a les pistes d'esquí, per tal que posteriorment puguin ser sotmeses a tractaments de neteja i desinfecció per poder servir de farcit de les fèrules que utilitzen els pisters per immobilitzar les persones accidentades. L'objectiu ha estat animar a tothom a sumar-se a la celebració del Dia mundial de la natura reciclant aquest residu, tal com ja es recull en un total de nou punts repartits pels restaurants de l'estació.

La iniciativa “Campions del món en la preservació de la natura” forma part del programa d'actes previs a la celebració de les Finals de la Copa del Món Andorra 2019 -que es disputaran de l'11 al 17 de març-, i ha servit per contribuir a implicar la societat andorrana en l'esdeveniment i a potenciar el seu vessant més sostenible.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny