Notícia

Nou telecadira i recuperar la pista del Xalet per a l'esquí alpí, en el full de ruta de Vallter

Amb la pròrroga de la concessió fins a 2036 la previsió de FGC és invertir 5,9 milions d’euros fins al 2021 a l’estació setcasina

enric planella,telecadira,vallter
Imatge del telecadira Enric Planella Autor/a: Diaridelaneu.cat
FGC i l’Ajuntament de Setcases van acordar el passat mes de juliol de 2018 el full de ruta per concretar les inversions previstes a Vallter. La previsió és invertir 5,9 milions d’euros fins al 2021 a l’estació. Entre les actuacions prioritàries hi ha l'obertura permanent de la pista El Xalet per a l'esquí alpí, una de les reivindicacions que generen més consens entre els clients de l'estació. També la renovació del telecadira Enric Planella, tot i que això no seria possible fins més enllà del 2022 i per tant quedaria pendent la seva instal·lació, si es troba finançament, per al període 2022-26.


El juliol passat l'Ajuntament de Setcases va fer l'aprovació inicial, via ple municipal, de l'inici de tots els tràmits necessaris que han de permetre iniciar la inversió de 5,9 milions d’euros a l’estació de Vallter fins a l’any 2021. I el cert és que el Grup FGC ja té aprovat aquest Pla d’inversions a través del Contracte Programa signat amb la Generalitat i que és i serà vigent per al període 2017-2021.

Recuperar la pista el Xalet i renovar el telecadira Enric Planella

Entre les inversions més importants hi ha la reobertura permanent de la pista El Xalet. En aquest sentit cal recordar que l'estiu de 2013 la instal·lació de canons de neu d'aquesta pista va ser retirada i reubicada en la seva totalitat a la pista Barquins. Tot i això la instal·lació de les canonades soterrades a l'esmentada pista es va mantenir, precisament pensant en una futura recuperació de la pista. Una recuperació que, van advertir en el seu moment, arribaria quan la disponibilitat econòmica i la renovació de la concessió ho permetessin i en fessin viable l'amortització.

L'altra inversió important, segons es desprèn de l'annexe d'inversions que Vallter va presentar a l'Ajuntament de Setcases el juliol de 2018, passa per la substitució del telecadira biplaça i pinça fixa Enric Planella, que va ser instal·lat l'any 1979, per un nou giny mecànic, si bé no se n'especifica les característiques. De tota manera aquesta inversió no seria possible implemnetar-la fins més enllà del 2022. No està inclosa en els 5,9 milions d’euros i per tant quedaria pendent la seva instal·lació, si es troba finançament, per al període 2022-26.

L'annex d'inversions presentat el 2018 per Vallter a l'Ajuntament de Setcases també esmenta la compra de noves trepitjaneus i la renovació i optimització de la instal·lació de neu produïda de l'estació d'esquí.

Garantir l'accessibilitat a Vallter per l'actual carretera

Per la seva banda el gestor de l'estació, el Grup FGC a través de la seva participació majoritària a la societat Vallter, SA, va demanar a l'Ajuntament de Setcases que garantís l'accessibilitat a l'estació per l'actual carretera, de la qual n'és titular el municipi de Setcases.

Precisament ha estat aquest punt, el del manteniment i possibles obres de consolidació de la carretera, el que impedeix ampliar l'acord més enllà del què s'ha acordat fins ara i que permetria ampliar substancialment les inversions que ara són amortitzables fins a 2036, any en què finalitzaria la pròrroga.

De fet, no és tant clar que el titular de la carretera d'accés sigui només l'Ajuntament de Setcases, com a mínim fins a la cota 1980 m, a partir de la qual s'inicia el darrer tram conegut per les famoses paelles, entre l'aparcament del telecadira Enric Planella i l'aparcament del refugi d'Ull de Ter.

Recordar que la concessió de Vallter es va fer per 50 anys, termini que es va iniciar l'any 1974 amb la instal·lació dels dos primers teleesquís i que, en conseqüència, finalitzaria l’any 2024.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny