Notícia

Un nou impuls per a la candidatura olímpica d’hivern Pirineus-Barcelona 2030

Celebrada al Berguedà la Taula de treball per tal d’impulsar la candidatura olímpica d’hivern Pirineus-Barcelona 2030

Pirineus-Barcelona 2030,jocs d\'hivern,barcelona
El Monestir de Sant Llorenç, a Guardiola de Berguedà, ha acollit aquest matí la Taula de treball Autor/a: Comissió Delegada Pirineus-Barcelona
El Secretari General de l’Esport i de l’Activitat Física i director del projecte de la candidatura, Gerard Figueras, ha presidit la Taula de treball, acompanyat de la Diputada d’Esports a Barcelona, Maite Fandos, i el coordinador de l’Oficina tècnica de la candidatura i president de FGC, Ricard Font.


El Monestir de Sant Llorenç, a Guardiola de Berguedà, ha acollit aquest matí una Taula de treball amb el teixit associatiu, empresarial i esportiu del territori del Berguedà per tal d’unir forces en el camí de treball de la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030. 

La reunió, presidida pel Secretari General de l’Esport i director del projecte de la candidatura, Gerard Figueras, ha servit per explicar la situació actual del treball que s’ha portat a terme en els darrers mesos. La Diputada d’Esports a Barcelona, Maite Fandos, i el coordinador de l’Oficina tècnica de la candidatura i president de FGC, Ricard Font, han compartit també el treball que s’està portant a terme des de les respectives àrees de treball. 

A la Taula, s’ha convidat el territori, sota la batuta del Consell Comarcal, a participar de les propostes que puguin impulsar la candidatura quant a infraestructures territorials del Pirineu. El projecte olímpic és una oportunitat pel territori per tal d’accelerar infraestructures previstes i situar projectes que, sense Jocs Olímpics, seria complicat posar sobre la taula, en línia amb les directrius de sostenibilitat marcades pel CIO. 

El Secretari General de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, s’ha mostrat satisfet amb la situació actual del projecte. “El projecte de Jocs Olímpics i Paralímpics d'hivern és un projecte de país, que lidera la Generalitat, i que pretén ser elaborat de forma conjunta. Per tant el que avui hem fet al Berguedà ha estat reunir-nos amb les institucions municipals i amb tot el teixit associatiu per obrir les portes a que sigui el propi territori el qui posi sobre la taula quines han de ser les prioritats que han de servir a la comarca al voltant d'aquest projecte olímpic”, ha dit. 

Creat el Programa per a la preparació de la candidatura per als Jocs Olímpics i Paralímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030 

En el context de treball del projecte, el Govern ha aprovat aquesta setmana la creació del Programa per a la preparació de la candidatura per als Jocs Olímpics i Paralímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030, amb la direcció del Secretari General de l’Esport i l’Activitat Física, Gerard Figueras. 

Precisament, l’objectiu de la creació d’aquest Programa és treballar per una proposta basada en uns Jocs que s’adaptin al territori, sota les premisses del CIO: la sostenibilitat, el respecte ambiental i la igualtat de gènere i d’oportunitats. El programa coordinarà la col·laboració amb altres administracions públiques, entitats, organismes i agents socials, esportius i territorials que s’adhereixin a aquest projecte olímpic.
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial