Notícia

La Copa del Món IPC 2019 para-snowboard de La Molina finalitza després de quatre dies d’emoció

La barcelonina Astrid Fina ha pujat al podi en les quatre curses

La Molina,Copa del Mon,IPC,para-snowboard,astrid fina,cecile hernandez,xabier Osa
La Copa del Món IPC 2019 para-snowboard de La Molina finalitza després de quatre dies d’emoció Autor/a: Luc Percival
La Copa del Món IPC 2019 para-snowboard de La Molina finalitza després de quatre dies d’emoció. L'estació cerdana ha acollit una altra edició de la Copa del Món de para-snowboard amb èxit d’organització. La cita esportiva per a snowboarders amb mobilitat reduïda ha acollit les proves de snowboard cross (SBX) a la pista Alabau i el banked eslàlom a la pista Solell de Torrent Negre. La barcelonina Astrid Fina ha pujat al podi en les quatre curses. Dilluns i dimarts va ser segona a l’snowboard cross; dijous i divendres ha aconseguit la plata en el banked eslàlom.


Avui La Molina ha posat punt i final a quatre jornades dedicades a l’snowboard adaptat de la mà de la Copa del Món IPC de para-snowboard. La prova ha comptat amb dues modalitats: dilluns i dimarts ha estat l’escenari de les competicions de snowboard cross (SBX) a la pista Alabau i dijous i divendres, de les proves del banked eslàlom (BSL), a la pista Solell de Torrent Negre.
 
Durant la setmana, la rider catalana Astrid Fina ha aconseguit 4 plates (2 en SBX i 2 a BSL). La resta de l'equip espanyol ha estat format pel basc Xabier Osa, que ha competit en la categoria UL1, i Victor Manuel Gonzalez, asturià resident a la Vall d'Aran que ha participat en la categoria LL1. La cita ha comptat amb un total de 35 riders participants provinents d'una dotzena de països.
 
Amb tot, de l’11 al 16 de març, La Molina acollirà la Copa del Món IPC d’esquí alpí adaptat, en les modalitats d’eslàlom (SL), gegant (GS). La competició, que se celebrarà a l’estadi Roc Blanc, es podrà seguir a través de l’streaming del canal de YouTube de Comité Paralímpic: http://bit.ly/2XIOlZp
 
Podis molt disputats en snowboard

En homes hi ha hagut una forta competència en totes les categories. En Upper Limb (discapacitat part superior cos) ha destacat especialment el paper del francès Maxime Montaggioni que s’ha fet amb l’or en tres ocasions: una dimarts en la prova de snowboard cross i les altres dues dijous i divendres en banked eslàlom. L’australià Simon Patmore va ser l’encarregat de liderar la classificació dilluns 4 a l’obtenir el millor temps.
 
En la categoria Lower Limb 1 (discapacitat part inferior cos grau 1) les victòries han estat molt repartides entre els dos clars protagonistes: l’holandès Chris Vos ha fet dos primers llocs, un en cada modalitat i el croata Bruno Bosnjak ha obtingut un or en SBX i un altre en BSL.
 
L’australià Ben Tudhope ha acumulat fins a quatre podis: un or i una plata en SBX i un or i un bronze en banked eslàlom. El podi en snowboard cross de dimarts va ser per al canadenc Alex Massie i divendres la victòria en BSL ha estat per a Keith Gabel (Estats Units).
 
En dones, la rider de l’equip espanyol CDIA Astrid Fina ha aconseguit demostrar que està a molt bon nivell a l’aconseguir 4 plates en la categoria Lower Limb 2: 2 en SBX i 2 en BSL. La primera i destacada que s’ha fet amb tots els ors ha estat l’holandesa Lisa Bunschoten.
 
Podis en la segona prova de banked eslàlom, per categories
 
Homes
 
Categoria SB-UL                    Nacionalitat
 1. Maxime Montaggioni Francès                                 
 2. Simon Patmore           Asutralià                     
 3. Patrick Mayrhoffer      Austríac                                                                    
Categoria SB-LL1                  Nacionalitat
 1. Bruno Bosnjak            Croata                                   
 2. Chris Vos                    Holandès                                          
 3. Reinhold Schett         Austríac                                                         
Categoria SB-LL2                  Nacionalitat               
 1. Keith Gabel                Nord-americà                                                 
 2. Zach Miller                 Nord-americà                                    
 3. Ben Tudhope             Australià                                            
Dones
                      
Categoria SB-LL1                  Nacionalitat
 1. Brenna Huckaby         Nord-americana
 2. Cecile Hernandez      Francesa                    
Categoria SB-LL2                  Nacionalitat
 1. Lisa Bunschotten        Holandesa      
 2. Astrid Fina                  Espanyola                                         
 3. Anne Garttener                      Holandesa                                                                                       
La Molina, una estació accessible

Des de fa molts anys, La Molina ha estat un clar exemple d’estació accessible, un espai dissenyat perquè persones amb discapacitat física o visual puguin tastar la neu de ben a prop i practicar tota mena d’esports a l’aire lliure.
 
Mostra de la seva implicació és la gran quantitat de proves del Comitè Paralímpic Internacional (IPC, en les seves sigles en anglès) que ha acollit al llarg de la seva història: l’any 2013 va acollir els Mundials IPC d'esquí alpí i el 2015 va ser l’escenari dels Mundials IPC de snowboard i de la Copa del Món IPC d’esquí alpí. Finalment, el 2017 va ser la seu de la Copa del Món IPC para-snowboard. En aquest sentit, doncs, es podria dir que La Molina i la competició són dos elements inseparables que van de la mà temporada rere temporada.
 
Per a més informació: www.lamolina.cat   

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny