Notícia

Queralt Castellet, segona en el circuit de Copa del Món FIS d'halfpipe

Va aconseguir el sisè lloc en el Halfpipe de la Copa del Món FIS de Mammoth Mountain el dissabte 9 de març.

queralt castellet
Queralt Castellet, segona en el circuit de Copa del Món FIS d'halfpipe Autor/a: RFEDI
Queralt Castellet finalitza el circuit de la Copa del Món de Halfpipe 2018-2019 en la segona posició després d'aconseguir el sisè lloc en el Halfpipe de la Copa del Món FIS de Mammoth Mountain el dissabte 9 de març.

La rider catalana ha aconseguit igualar el seu resultat en aquest circuit que ja aconseguís el 2012. Ha estat una temporada brillant en què s'ha fet seva una victòria, un segon lloc, un vuitè i aquest sisè als EUA, última parada de la Copa del Món de halfpipe.

Queralt Castellet, rider de les estructures esportives de la Reial Federació Espanyola Esports d'Hivern (RFEDI), ha aconseguit el segon lloc en la classificació de halfpipe de la Copa del Món de FIS de surf de neu 2019 després de disputar les 4 proves del circuit en les que ha participat i signar una magnífica temporada.

Castellet, que va aconseguir el sisè lloc en el Halfpipe de la Copa del Món FIS de Mammoth Mountain el dissabte 9 de març, acaba la temporada amb 2.520 punts FIS per darrere de la xinesa Cai Xuetong amb 3.900. El podi el completa la suïssa Verena Rohrer amb 2.410 punts.

La de Sabadell ha demostrat el seu gran estat de forma. Durant la temporada 2018-2019 Queralt Castellet ha obtingut un vuitè lloc a la Copa del Món de Copper Mountain (EUA) el 8 de desembre de 2018, el sisè lloc del dissabte 9 de març a la Copa del Món de Mammouth Mountain (EUA) , un segon lloc a la Copa del Món de Laxx (SUI) el 19 de gener de 2019 i la victòria a la Copa del Món de Calgary el 15 de febrer de el 2019.

L'espina dels Mundials de Park City

Durant aquesta temporada també han tingut lloc els Mundials FIS a Park City (EUA) en què la rider catalana es va quedar a les portes del podi acabant en 4a posició. Amb aquest bon resultat a la Copa del Món, la de Sabadell es treu l'espina i es posiciona com un referent en la disciplina Halfpipe.

Un referent en el halfpipe

La snowboarder té una llarga història a la Copa del Món de halfpipe FIS, on va començar a puntuar ja el 2006. Els millors resultats de Queralt Castellet en el circuit de Copa del Món FIS d'Halfpipe havien estat el quart lloc en 2018, el cinquè en 2013, un segon lloc en 2012 i un tercer lloc en 2008. Quant a podis en proves de Copa del Món, acumula 12 podis, quatre d'ells primers llocs.

Queralt Castellet, l'equip RFEDI i de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH) i club CEMT, va pujar al més alt en els Campionats del Món en Kreischberg 2015, en aconseguir la primera medalla per a Espanya en halpipe. Uns anys abans, el 2009, es va proclamar campiona del món júnior d'aquesta disciplina al Japó.

Al llarg de la seva carrera ha participat en 4 Jocs Olímpics: Torino'06, Vancouver'10, Sochi'14 i PyeongChang'18, on es va fer amb un diploma olímpic en finalitzar 7a en la modalitat de halfpipe.
Publicitat
Publicitat

Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista
Publicitat

Les més llegides

Publicitat

Edició en paper


Publicitat
Publicitat
Publicitat

Editorial

Publicitat