Notícia

Un abans i un després a Vallter 2000

Un exemple molt gràfic de com els professionals de les trepitjaneus s'esforcen en reparar i mantenir les pistes d'esquí

vallter,telecadira,neu
Un abans i un després a Vallter 2000 Autor/a: Albert Rota
No està sent una temporada fàcil per a les estacions d'esquí, ni per als esquiadors ni per a gaire ningú. Tampoc per als conductors de trepitjaneus. Però avui us mostrem un exemple de, com amb voluntat i professionalitat, es poden fer miracles.


La temporada 2018/19 passarà a la història per l'escassetat de nevades. I les conseqüències són evidents: no està sent una temporada fàcil per a les estacions d'esquí, ni per als esquiadors, ni per als professors d'esquí, ni per a tots els negocis del sector, ni per a gaire ningú, no ens enganyem.

Però malgrat tot continuem esquiant i ho fem en bones condicions o, com a mínim si m'ho permeteu, en condicions molt correctes. Ja sabem que alguns tenen la pell molt fina i quan llegeixin això ens diran que "si la neu és primavera, que si n'hi ha poca, que fa massa calor..." I nosaltres els diem que sí, que en bona part tenen raó. Però siguem positius: estem esquiant i ben segur que això es deu a l'esforç de molts, un esforç que sovint no veiem, no sabem veure o potser ningú s'havia esforçat a mostrar-nos-ho.

Un col·lectiu dels professionals que més ha treballat de valent a totes les estacions (a totes, quedi clar), són els conductors de trepitjaneus. Però avui us mostrem un exemple de, com amb voluntat i professionalitat, es poden fer miracles. Les imatges les va prendre ahir Albert Rota, un conductor de trepitjaneus de Vallter. Ahir nit, mentre treballava, va publicar unes fotografies en els eu compte de Instagram.

Són fotografies que potser alguns de nosaltres molts vam veure, i potser hi vam fer unLike, però possiblement no hi vam parar prou atenció amb què significaven. El cas és que, a l'entrada del telecadira Jordi Pujol de Vallter, la calor i el sol del dia va deixar el tram de pista d'entrada sense neu. Tocava reparar les conseqüències d'un dia d'alta primavera avançada al calendari. I això és el que va fer i explicar el maquinista. "Després d'una nit dura i un torn dur hem aconseguit un dia més mantenir la temporada viva. Les primeres fotos del començament del torn les altres un cop hem treballat de valent. Traient neu de sota les pedres".

Doncs res, aquí en teniu les proves. Vosaltres jutgeu. Gràcies Albert per mostrar-nos de forma tan gràfica la feina que feu els maquinistes, que en aquesta temporada ens heu garantit en més d'un dia el fet de poder esquiar en condicions molt correctes.

Opinions

Més opinions

Entrevista

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


41%


8%


51%

76 vots