Notícia

D'excursió en raquetes pels boscos d'avets de Le Mourtis

Els boscos d'avets de Le Mourtis són extensos, altius i si ens permeteu, un punt de misteriosos.


Gaudir de l'hivern al vessant nord del Pirineu caminant pels seus majestuosos boscos d'avets és una de es activitats que ens proposen des de Le Mourtis. Aquesta estació d'esquí de l'Alta Garona ens ofereix itineraris en raquetes que tenen l'atractiu d'endinsar-se entre boscos frondosos d'avets.


Neu i avets és un binomi clàssic. Però per als qui habitualment ens movem pel vessant sud del Pirineu el més habitual és que, quan pensem en un paisatge de boscos nevats, ho fem pensant en els boscos de pi negre que trobem, majoritàriament, al vessant català, o sud, del Pirineu. També en tenim de boscos d'avets, és clar, però no són el tipus de bosc que predomina al nostre Pirineu. Més aviat en són una excepció, tant per extensió com per nombre.

Cada vegada més, les estacions d'esquí nòrdic o alpí, ens ofereixen entre les seves activitats el fet de poder realitzar excursions amb raquetes, sigui de dia o de nit. Les raquetes de neu és una activitat que hivern rere hivern guanya adeptes i prova d'això és que molts centres hivernals s'han vist obligats a oferir més material de lloguer o venda per als nombrosos visitants que, precisament, visiten les estacions ja no només per esquiar sinó per gaudir d'aquestes activitats.

Els motius d'aquest creixement són clars. Les excursions amb raquetes de neu són una magnífica manera, si no la millor, per endinsar-nos entre boscos nevats de manera fàcil. No requereixen la tècnica de l'esquí de travessa o la modalitat nòrdica, és una activitat assequible i ens permet gaudir de l'alta muntanya d'una forma esportiva i social i a la vegada gaudint de paisatges bucòlics. I només necessitem raquetes, bastons, ganes de caminar i un bon plànol o, alternativament, un guia.

En raquetes per LeMourtis

Al voltant de LeMourtís hi trobem un parell d'itineraris marcats per fer-los en raquetes de muntanya que ens permeten conèixer com són els boscos d'avets del vessant nord del Pirineu. En el nostre cas vam optar per una sortida compartida amb altres excursionistes i fer-ho amb un guia, en François Gillaizeau.

Al llarg de dues hores i per un itinerari de 8 quilòmetres entre anada i tornada, de desnivell moderat fins a arribar a la cabana de Larreix, podrem observar els esvelts boscos d'avets que hi ha entorn de LeMourtis. També gaudirem d'un entorn idíl·lic on el paisatge de cims, valls i boscos nevats ens permeten fer-nos una idea de la bellesa d'aquesta part del Pirineu.

La cabana de Larreix

Sobre aquest itinerari hem de dir que és ideal per a principiants, té sortida i arribada al Col du Mentè (1.349 m), just davant el restaurant l'Auberge la Soulan, a només mig quilòmetre de la base de l'estació d'esquí. Per cert, en aquest restaurant podreu gaudir d'una carta de plats i menus ideals per a reconfortar-vos després d'un dia a la muntanya, sigui esquiant sigui després de fer una excursió en raquetes. Tracte exquisit als clients i cuina del territori amb qualitat i preus ajustats.

Des de la web de l'estaciówww.mourtis.fr podrem contactar amb diferents empreses que es dediquen a aquestes activitats, ja sigui per fer el mateix itinerari fins a la cabana de Larreix, on també hi ha la possibilitat de menjar prèvia reserva amb els guies, o bé per aventurar-vos en companyia del guia a conèixer altres cims i valls del departament de l'Alta Garona o de les Vall de SaintBéat.

L'activitat no us decebrà, i és que els boscos d'avets de LeMourtis són extensos, altius i si em permeteu, un punt de misteriosos. I un recordatori: ens trobem en terra d'ossos, així que un al·licient més per visitar les Valls de l'Alta Garona. Us hi animeu?

Més informació de l'activitat o la zona de l'Alta Garona a:

www.mourtis.fr
www.hautegaronnetourisme.com/es
es.luchon-superbagneres.com/

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny