Notícia

Primera jornada d’eslàlom de la Copa del Món IPC d’esquí alpí adaptat de La Molina

França, Àustria, Alemanya, Eslovàquia i Noruega han pujat al més alt dels podis.

eslalom,deficient,visual,esqui,la molin,roc blanc
Primera jornada d’eslàlom de la Copa del Món IPC d’esquí alpí adaptat de La Molina Autor/a: Luc Percival
Primera jornada d’eslàlom de la Copa del Món IPC d’esquí alpí adaptat de La Molina. Divendres 15 de març s’ha disputat la primera de les dues competicions de SL de la Copa del Món IPC d’esquí alpí adaptat organitzada a La Molina. França, Àustria, Alemanya, Eslovàquia i Noruega han pujat al més alt dels podis. Demà, dissabte 16, es posarà punt i final a 5 dies de competicions. Dilluns, dimarts i dijous es van celebrar les Copes del Món IPC de gegant (GS) a l’estació degana d’Espanya.


Divendres 15 de març, La Molina ha acollit la primera prova d’eslàlom (SL) de la Copa del Món d’esquí alpí adaptat del Comitè Olímpic Internacional (IPC en les seves sigles en anglès) per a persones amb discapacitat física o visual. La competició s’ha disputat a l'Estadi Roc Blanc, ubicat al vessant nord de l’estació es caracteritza per tenir una longitud de 905 metres i un desnivell de 306 metres.
 
La competició de SL IPC ha comptat amb la participació de 56 esportistes (16 dones i 40 homes), provinents de 19 països: Alemanya (3), Andorra (1), Austràlia (1), Àustria (4), Canadà (7), Eslovàquia (2), Eslovènia (1), Espanya (3), Estats Units (5), Finlàndia (1), França (7), Gran Bretanya (2), Itàlia (2), Japó (6), Noruega (2), Països Baixos (3), Polònia (1) Suècia (1), Suïssa (4).
 
Podis en la primera prova d’eslàlom, per categories
 
En la categoria Discapacitat Visual Dones, el primer lloc ha estat per a l’austríaca Veronika Aigner, amb un temps de 1:53,44, en segona posició ha quedat l’australiana Melissa Perrine (1:54,91) i, finalment, Menna Fitzpatrick (Gran Bretanya) ha completat el podi amb un temps de 2:02,68.

En SL Dones Dempeus, la francesa Marie Bochet (1:49,14) ha aconseguit l'or al creuar la meta amb un temps de 1:49,14. Feliç amb el resultat, ha confessat: “La segona carrera ha estat molt emocionant i molt divertida. Estic molt contenta amb la victòria”. El segon i tercer lloc han estat per les canadenques Frederique Turgeon (1:55,83) i Alana Ramsay (1:56,29). L’espanyola Raquel Martínez (2:43,60) ha acabat 7a i Ursula Pueyo (Espanya) no ha finalitzat la primera baixada.
 
En la categoria SL Dones en Cadira, la primera posició ha estat per a l’alemanya Anna-Lena Forster (1:52,28). Momoka Muraoka (Japó) s'ha portat la plata a +6,01 i Laurie Stephens (Estats Units) ha acabat tercera, a +14,17 de la primera.
Amb un temps de 1:48,68, l’eslovac Miroslav Haraus (1:48,68) ha aconseguit proclamar-se campió en la categoria de SL Discapacitats Visual Homes. El francès Hyacinthe Deleplace (1:53,77) i el nord-americà Kevin Burton (1:55,63) s’han penjat la plata i el bronze, respectivament.

En la categoria de SL Homes Dempeus, Arthur Bauchet (França) ha coronat el podi amb un temps de 1:32,67: “He esquiat bé en la primera mànega. M’he concentrat a obtenir la victòria, així que estic molt content. Ha estat una molt bona competició, amb una excel.lent organització”. El finès Santeri Kiiveri, amb 1:42,56 ha aconseguit la plata. El bronze, en aquest cas, ha estat per a Aron Lindstroem (Suècia), que ha creuat la meta en un temps de 1:43,67.

En SL Homes en Cadira, la prova ha estat liderada pel noruec Jesper Pedersen, amb un temps de 1:46,99. En acabar la prova, ha mostrat la seva satisfacció: “M’he sentit molt bé. És bo torna a fer podi. A més, la meteorologia ha acompanyat”. El japonès Taiki Morii (1:48,50) i l’austríac Markus Gfatterhofer (1:49,07) han quedat segon i tercer, respectivament. L’espanyol J.A. Espallargas ha finalitzar 5è (2:02,68).

Competicions a La Molina, seu dels esports adaptats
 
Demà, dissabte 16 de març, es disputarà la segona i última prova d’eslàlom, competició que posarà punt i final a 5 jornades dedicades a l’esquí alpí adaptat. Dilluns, dimarts i dijous es van celebrar les proves de gegant (GS). Durant aquests dies, La Molina acull a 60 esportistes provinents d’arreu del món per disputar aquesta competició internacional d’esquí alpí.
 
La Copa del Món d’esquí alpí adaptat es pot seguir a través de l’streaming del canal de YouTube del Comitè Paralímpic: http://bit.ly/2XIOlZp
 
Per a informació sobre els resultats de la general del circuit de Copa del Món IPC:
https://www.paralympic.org/alpine-skiing/rankings

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny