Notícia

Pista! Que baixem amb un airboard!

L'Airboard és una mena d'hidrospeed inflable per lliscar sobre la neu, fàcil de controlar-lo i gaudir-lo tirant-se pendent avall


Fa aproximadament 15 anys van aparéixer a les estacions d'esquí del Pirineu els primers airboards. Es tracta d'una modalitat de lliscament a mig camí entre el trineu de tota la vida i un hidrospeed d'aigua posat a la neu. És força fàcil de controlar-lo i gaudir-lo tirant-se pendent avall sobre la neu. Le Mourtis és a dia d'avui la única estació d'esquí del Pirineu on aquesta modalitat de lliscament sobre la neu s'hi pot practicar dins un recinte perfectament adequat. Només ens cal una mica de destresa, equipar-nos amb roba d'esquí o surf de neu, un casc, uns guants i un calçat esportiu d'alta muntanya. Nosaltres ho vam provar i així ens va anar.


Aprendre a lliscar sobre la neu amb una airboard és fàcil. A Le Mourtis l'empresa www.pyreneesliberte.com, dirigida pel guia d'alta muntanya PhilippeLegrand, hi té un dels pocs espais del Pirineu, si no l'únic, en el qual podem aprendre a dominar aquesta mena d'hidrospeed de neu. Al costat mateix de la zona de debutants d'aquesta estació d'esquí de l'Alta Garona hi podem trobar un recinte preparat i perfectament delimitat per no interferir, i per no ser interferits, amb la resta d'usuaris de l'estació d'esquí.

Amb poc més de 15 o 20 minuts haurem après a frenar, girar a dreta i a esquerra i a pujar pel teleesquí. Quan ja dominem una mica més la tècnica de l'Airboard també podrem fer salts i, si amb el primer contacte no en tenim prou sempre podem anar a buscar pendents de la muntanya més atrevits.

Però compte, no deixa de ser un esport de lliscament i per tant podem agafar certa velocitat i, si no sabem controlar l'airboard, no podem descartar que acabem fent alguna tombarella i amb ella algun nyanyo. Així doncs l'ajuda del guia serà la manera fàcil i segura per aprendre els primers passos amb seguretat i disposant d'una base de mínima tècnica que ens ajudarà a progressar ràpidament.

En qualsevol cas la pràctica del Airboard és fàcil, divertida i emocionant. L'únic equipament que es necessita és un Airboard, que explicat molt breument i sintetitzadament és una mena d'hidrospeed inflable sobre el qual ens hi col·locarem cara avall i cames enrere tot elevant-nos uns 20 cm sobre la neu. Per a la seva pràctica és recomanable equipar-nos amb roba d'esquí o surf de neu, un casc, uns guants i un calçat esportiu d'alta muntanya.

L'airboard pesa menys de 3 kgs i com que es pot inflar o desinflar el podem transportar fàcilment.

Aquest esport va néixer aproximadament fa 15 anys a Suïssa, on és una modalitat força popular. Ràpidament es va estendre cap a la resta de països alpins i finalment va arribar a les estacions d'esquí del Pirineu a mitjans de la primera dècada dels anys 2000.

Més informació i lloguer d'airboards:
www.pyreneesliberte.com/airbord-activite-sortie-mourtis/

Més informació de l'activitat o la zona de l'Alta Garona a:

www.mourtis.fr
www.hautegaronnetourisme.com/es
es.luchon-superbagneres.com/

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny