Notícia

Un febrer sense nevades i un març 'calorós' fan tancar Port del Comte

A les dues de la tarda de dissabte els responsables de l'estació van prendre la decisió de donar per acabada la temporada

port del comte,webcam
Una imatge de la webcam de Port del Comte d'avui dilluns Autor/a: Captura de pantalla
Dissabte va tancar Port del Comte, i de fet, ni tan sols van esperar a fer-ho a les 5 de la tarda. A les dues del migdia l'estació donava per finalitzada la temporada. Un febrer sense nevades i un març 'calorós' són els motius que van obligar a prendre la decisió als responsables de l'estació solsonina. És la primera de les estacions d'alpí que dóna per acabada la temporada.


Dissabte 16 de març va ser el darrer dia d'aquesta temporada en què es posaven en marxa els remuntadors a Port del Comte. Concretament, va ser a les dues de  la tarda quan l'estació tancava i ho anunciava a través de les seves xarxes socials. Les altes temperatures de les últimes setmanes van deixar molt malmesa les pistes de les cotes baixes de l'estació.

El comunicat de l'estació a les xarxes social ho resumi així:  "Molt bon dia! Avui obertes 17 pistes i 9 remuntadors. Degut a les altes temperatures, però, tancarem pistes a les 14h i donarem per finalitzada la temporada de moment a no ser que tinguem alguna nevada abundant en els propers dies. Per tant, demà diumenge l'estació romandrà tancada"

Albert Estella, director de l'estació, ha declarat aquest matí que "hem estat uns dies amb temperatures de fins a 17 i 18 graus de dia, i de nit fins i tot ens hem trobat amb nits amb vent calent". Estella assumia, resignat, que des de l'estació s'esperava una nevada des del passat mes de febrer "que no va arribar" i que durant el mes de març "tampoc ha arribat".

L'estació disposa de neu en les cotes altes, així que no es descarta una "hipotètica" reobertura de l'estació en cas d'arribada d'una nevada abundant i que aquesta vingui acompanyada de temperatures baixes.

Una temporada complicada per l'estació del Solsonès

L'octubre passat, quan encara faltaven 45 dies per a l'obertura de l'estació, la principal carretera que dóna accés a l'estació i la seva urbanització va patir fins a dos despreniments de grans dimensions que la van bloquejar.

Finalment l'estació va poder obrir amb certa normalitat el dissabte 1 de desembre i la intenció dels seus responsables era tancar el dilluns 22 d'abril i arribar a la xifra dels 100.000 esquiadors.

Un febrer sense nevades, seguit d'un març igualment sec i a més amb temperatures de gairebé calor impediran que Port del Comte, molt possiblement, no pugui assolir els seus objectius.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots