Notícia

Pedalant amb una fat-bike per una pista blava

Le Mourtis és una de les poques estacions d'esquí preparades on practicar descens en fat-bike sobre neu


Les fat-bikes són bicicletes tipus BTT però de llanta força més grossa. Estan dissenyades per rodar sobre neu, fang o sorra i és gràcies a l'amplada de roda que no s'enfonsen. A la neu, i en concret a les estacions d'esquí, és on més habitualment les podem veure en acció. El passat 1 de març vam estar pedalant sobre una d'aquestes fat-bikes. Us expliquem com ens va anar l'experiència i alguns secrets d'aquestes bicicletes.


Le Mourtis és una de les estacions d'esquí del Pirineu on la pràctica del fat-bike hi està ben consolidada. El passat 1 de març vam estar en aquest centre hivernal per pedalar pista avall sobre una d'aquestes bicicletes de pneumàtic ample. El nostre primer descens en fat-bike el vam fer a la pista blava La Promenade.

L'empresa Odyssee-sud ofereix la possibilitat de gaudir d'un bon descens amb aquestes bicicletes per les pistes de l'estació d'esquí. Hi trobarem tots els serveis que requereix la seva pràctica, entre els quals el lloguer i l'assistència i la pujada en remuntador.

El descens es realitza des de la cota alta de l'estació, el Tuc de Pan, a 1.800 m, i fins a la base de l'estació, al sector de debutants del Courraou, a la cota 1400. L'accés fins al capdamunt de l'estació es fa a partir de les 5 de la tarda amb telecadira, aprofitant que les pistes es van buidant d'esquiadors.

El descens fins a la cota baixa de l'estació es fa seguint la pista blava La Promenade. Aquesta pista, de dificultat molt moderada,  ens permetrà gaudir de bones panoràmiques en el seu tram més alt o d'endinsar-nos en els frondosos i altius boscos d'avets propis d'aquesta part del Pirineu.

Pel que fa al control de les bicicletes en descens per l'esmentada pista he de dir que és ben fàcil. Tothom que sàpiga anar amb bicicleta pot enfilar-se a una fat-bike i gaudir-la des del primer minut. En qualsevol cas el guia LaurentPradère, responsable d'Odyssee-sud, ens acompanya en tot moment i és ell qui explica sobre alguns trucs per treure'n el màxim profit de les bicicletes fat-bike i fer-ho de forma segura.

El descens sobre la neu dura aproximadament una hora, és clar que cal comptar que ens aturarem a fer algunes fotografies i vídeos i que la velocitat amb la qual baixem va molt condicionada a l'estat de la neu. En el nostre cas, 1 de març, la neu era del tot primavera. Sempre és preferible fer-ho amb neu més dura i potser és una activitat més indicada per a dies freds que conserven millor la neu i l'estat de pistes.

En qualsevol cas, la nostra experiència de debutar sobre la fat-bike amb un descens pel desnivell integral de Le Mourtis, amb algun "aterratge forçós" inclòs en un parell d'ocasions, ens va resultar molt divertida i molt fotogènica. Podem afirmar que el descens en fat-bike és una activitat après-ski adreçada a tots els públics. Us hi animeu?

Més informació i lloguer de fat-bikes
www.odyssee-sud.fr

Més informació de l'activitat o la zona de l'Alta Garona a:

www.mourtis.fr
www.hautegaronnetourisme.com/es
es.luchon-superbagneres.com/

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny