Notícia

Arriba la Cargol de Neu, la llegendària cursa infantil

La cursa pionera d’esquí alpí infantil és organitzada pel CANM-Cerdanya

Masella
Arriba la Cargol de Neu, la llegendària cursa infantil Autor/a: Masella
Torna la Cargol de neu. Aquesta cursa és organitzada pel Club CANM-Cerdanya,  entitat esportiva que ha reunit més de 5.000 corredors al llarg de la història. La pionera cursa El Cargol de Neu, tot un referent en el món de l’esquí alpí, destaca per aglutinar el planter de l’elit nacional i estatal.


Masella acull aquest dissabte 23 de març El Cargol de Neu, la llegendària cursa infantil de nens i nenes d'entre 8 i 12 anys amb més alt nivell de participants, que organitza el club d’esquí CANM-Cerdanya. En aquesta 26a edició la pionera competició d’esquí alpí en alevins també fa el seu 3r particular homenatge a Josep Maria Bosch Aymerich, co-fundador de l’estació d’equí La Masella.
 
Més de 300 nens i nenes procedents de clubs del Pirineu català, andorrà i també d'arreu de l'Estat espanyol es trobaran a partir de les 9:30h a la Davallada, una pista vermella homologada per la FIS ubicada entre boscos i amb final al Pla de Masella. Aquest serà l’escenari on nens i nenes en la categoria U10 i U12  disputaran un Eslàlom Gegant a una mànega i en un traçat amb sortida a la cota 1.935 i arribada a la cota 1.735.

El Cargol del Neu destaca per ser la primera competició en alevins de l'Estat. Una iniciativa impulsa pel Club CANM-Cerdanya que s’ha convertit en tot un referent de l’esquí alpí en ser la desfilada prèvia dels corredors que posteriorment conformaran l’elit de l’esquí català i nacional.

Des de la seva primera edició a la temporada 93-94, el Club CANM-Cerdanya ha reunit a més de 5.000 corredors d’entre 10 i 12 anys. La cursa, tot i el rigor tècnic i la professionalitat amb què es treballa, té un caràcter plenament festiu i esdevé una referència per als clubs, corredors, amics i famílies dels més petits de l’esquí alpí de competició a Catalunya. 

 


Entrevista

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


34%


7%


59%

58 vots