Notícia

Nova edició del Premi Pitu Figueras

El premi arriba a la seva 7a edició

Nova edició del Premi Pitu Figueras
Nova edició del Premi Pitu Figueras Autor/a: Captura de pantalla Diari dela Neu
El Premi Pitu Figueras espera candidatures en la seva 7a edició. El guardó, que reconeix els valors de l’esport i la dedicació altruista per fer créixer els esports d’hivern, obre el període de recepció de candidatures fins a finals d’abril. Sylvana Mestre i l’Associación Volentaris Val d’Aran, alguns dels guanyadors històrics.  


 Tot esport tira endavant, en bona mesura, gràcies a la tasca de col·laboradors i voluntaris. Aquells apassionats que dediquen les seves hores lliures a organitzar una competició, fer créixer l’esport, impulsar a joves esportistes i rodejar-se d’un ampli i potent equip de treball. I els esports d’hivern no en són cap excepció.

Des de l’any 2012, la FCEH impulsa el Premi “Col·laborador i Esport” Dr. Pitu Figueras amb el desig de fer visible aquesta realitat, i retre-li el reconeixement que es mereix. Un guardó inspirat en una figura cabdal com el Dr. Figueras, carismàtic esquiador que va dedicar la seva vida a l’estudi i tractament de lesions produïdes durant la pràctica de l’esquí.

Per a l’edició d’enguany, ja es poden presentar les candidatures aspirants al premi fins al 29 d’abril. A partir d’aquest dia, un jurat escollirà el guanyador.
“El guardó busca donar llum als que normalment treballen de forma incansable des de l’ombra, allunyats dels focus. Persones entregades als esports d’hivern sense els quals no evolucionaríem, ja no només esportivament, també com a societat. I crec el palmarès de guardonats n’és un nítid exemple” senyala el president de la FCEH, Oscar Cruz.  

Dels Volentaris Val d’Aran a Sylvana Mestre

En les 6 edicions celebrades fins al moment, el Premi Pitu Figueras ha pogut reconèixer l’altruisme, la passió i el coneixement de perfils molt diversos. Per posar un exemple, el guardó de la temporada 2014-15 va anar a parar a l’Associación Volentaris Val d’Aran, un col·lectiu que de forma desinteressada realitza tot tipus de tasques en projectes socials i esportius. La Marxa Beret, que enguany va celebrar 40 anys, és una de les seves cites fixes en el seu calendari.

Un parell de temporades després va ser Sylvana Mestre la guardonada. Una professional atrevida, entusiasta i amb enormes coneixements que ha deixat petjada en molts sectors de l’esport. Un d’ells, l’esport adaptat, que s’ha encarregat d’impulsar, normalitzar i popularitzar des de diferents nivells, projectes i estaments.

Procediment a seguir

Les candidatures s’han de presentar a la FCEH o a través del correu electrònic info@fceh.cat, aportant complert el document disponible a la pàgina web. La data límit per presentar als candidats és el dilluns 29 d’abril.

Un cop recollides totes les propostes, un jurat valorarà el candidat més idoni, que rebrà el característic guardó en el marc del tradicional Lliurament de Premis de la FCEH que posa el punt final a la temporada.
 
Palmarès
Temporada                                      Guardonat/s
2012-13                             El descens infantil de La Molina
2013-14                           Sr. Guillem Salmerón i el seu equip
2014-15                            Associación Volentaris Val d’Aran
2015-16                                   Sr. Agustí Juan i Segarra
2016-17                              Sra. Sylvana Mestre i Alexander
2017-18                                 Sr. Antoni Puig i Fontdevila
 
Enllaços d’interès   
                                                                                                                                   
Formulari de presentació de candidatures
Bases del Premi


 
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial