Notícia

Un nou consorci impulsarà inversions a les estacions d'esquí nord-catalanes

Les estacions d'esquí nord-catalanes volen projectar-se com a centres d'activitat turística i de muntanya els 12 mesos de l'any.

Un nou consorci impulsarà inversions a les estacions d'esquí nord-catalanes
Un nou consorci impulsarà inversions a les estacions d'esquí nord-catalanes Autor/a: Web
Moviments a les estacions d'esquí de la Catalunya del Nord. Demà dilluns s'agrupen en un nou consorci les 8 estacions que actualment formen part del paraigües comercial Les Neus Catalanes. L'objectiu és clar: accedir d'aquesta manera i més fàcilment a fons estatals del Govern francès per al desenvolupament de l'activitat econòmica i turística de les estacions d'esquí del Pirineu en el seu vessant nord.


El Departament dels Pirineus Orientals i els municipis amb estacions d'esquí d'aquest departament podrien agrupar-se a partir de demà en un nou consorci que tindrà per objectiu impulsar inversions a les estacions d'esquí. I diversos objectius, com ara renovar-se en instal·lacions, adaptar-se a les noves tendències en turisme de muntanya i projectar-se com a centres d'activitat turística i de muntanya els 12 mesos de l'any.

En aquest consorci, que en el període 2018-25 podria gestionar una part dels 800 milions d'euros que el Govern francès vol destinar al global de les estacions d'esquí del vessant nord del Pirineu, quedarà integrat per les estacions de Les Angles, Cambre-d'Aze, Font-Romeu, Pirineus 2000, Formiguères, Porté-Puymorens i la Quillane i, molt possiblement, Puigmal i Puyvalador.

Segons ha informat el rotatiu de Perpinyà L'Independant, serà demà dilluns el dia que s'oficialitzarà el nou consorci que, tot i agrupar sota un mateix paraigua els 8 centres hivernals -actualment estan agrupats amb la marca comercial Les Neus Catalanes-, cada centre mantindrà la seva gestió independent. 

El nou consorci, però, primer haurà de definir les inversions prioritàries i després implementar-les d'acord amb un pla estratègic per al desenvolupament d'activitat turística les 4 estacions de l'any.

Segons explica el diari de la Catalunya del Nord, els intents de crear aquest consorci ja s'havien iniciat l'any 2000, tot i que amb objectius una mica diferents, es va plantejar de nou l'any 2011 i encara hi va haver un darrer intent l'any 2014, coincidint amb el tancament de l'estació d'esquí de Puigmal. L'acord d'agrupació per a la gestió i explotació en determinats aspectes sembla que podria arribar, doncs, gairebé 20 anys després.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
EditorialOpinions

Més opinions


giny

ginyginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny