Notícia

Totes les esperances per tornar a l'hivern i la neu estan posades en el 3 d'abril

Última oportunitat per salvar la temporada?

skipass,nevades,previsio
Previsió de neu per a la nit del 3 al 4 d'abril Autor/a: Skipass
Tard i a contrarellotge. Quan ja estan tancant algunes estacions d'esquí les previsions apunten a nevades per la nit del 3 al 4 d'abril. Serà la darrera oportunitat per veure nevar i per salvar la temporada? Arribaran a Setmana Santa les estacions d'esquí en condicions, no només dignes, sinó amb el cartell de "tot obert"? És el que té la primavera, que tot ho altera. Us ho expliquem.


Fa dies, setmanes, que no neva. Les estacions d'esquí del Pirineu estan salvant, com poden però molt dignament, la temporada 2018-19. I això és, en part, gràcies a la nevada del 30 d'octubre en cotes altes i a la neu dels canons en cotes baixes.

Algunes estacions ja només disposen de neu a les pistes mentre que fora dels traçats la manca de precipitacions es reflecteix en prats de color marró o boscos sense neu. Un panorama poc atractiu per convidar a esquiar, cert, però insistim que es continua esquiant i en condicions molt dignes. Però tot això podria canviar la setmana vinent. Cal resistir.

I quan nevarà?

De moments alguns models coincideixen a preveure neu i l'arribada de l'hivern a partir de dilluns, i especialment dimarts. Encara queda lluny, però tant Skipass, com el servei de meteorologia de Tv3 anuncien la possibilitat de canvis a partir de la setmana vinent.

Curiosament, i segons el model Skipass, tot i ser un front de nord la part més beneficiada serà la del Pirineu oriental. Seran nevades que, un cop acabat l'episodi de 2 dies de precipitació, podran haver descarregat fins a 50 cm de neu al vessant mediterrani i de 25 cm al Pirineu vessant nord i central. Neu en cotes superiors als 1.200 m. Però com sempre insistim, són models de previsió i encara falten molts dies.

Avís d'encert i probabilitats

Recordem, un cop més, que aquest article de previsió meteorològica està basat en models que es basen en dades reals actuals que s'apliquen a models de previsions de probabilitats, a les quals encara s'hi han d'aplicar variables diverses.

El model aquí publicat s'ha obtingut via l'aplicació de precipitació de neu usada per Skipass. Podeu consultar la previsió d'aquest model, que és d'actualització constant, fent ús de la seva aplicació. El localitzareu dins el web, a l'apartat de meteorologia, que permet consultar dia a dia la previsió de precipitacions zonificades i l'acumulació de neu, tant senzill com fent ús del ratolí sobre el calendari que se situa sota el plànol de previsió meteorològica.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny