Notícia

Masella dispara les visites d'esquiadors de nit mentre els clients suggereixen ampliar el nombre de pistes

Autor/a: Masella
Bones no, excel·lents els resultats que ha aconseguit l'estació de Das i Alp en la seva segona temporada d'esquí nocturn. El passat dissabte, dia 7 de març, va finalitzar la temporada d’esquí de nit a Masella, tal i com estava planificat. El tancament a primers de març ve motivat, d’una banda, perquè el dia s’allarga i, de l’altra, perquè a finals de mes ja es canvia l’horari, amb l’avançament d’una hora del rellotge.

El bon funcionament de l’esquí nocturn a Masella d’aquesta temporada es sintetitza amb les següents dades: hi han passat un total de 28.700 esquiadors que s'han repartit entre 35 nits al llarg de 4 mesos. Són 8.000 esquiadors més que la temporada passada, que va ser la primera. Els dies d’obertura han estat els dijous, els divendres, els dissabtes i altres festius distribuïts entre els dies 17 de desembre de 2014 fins al 7 de març de 2015.

Procedència dels esquiadors

Però, d'on venen els esquiadors o aficionats a l'esquí nocturn? Doncs segons dades de la pròpia estació són veïns de la Cerdanya de les dues bandes de la frontera administrativa, que hi assisteixen especialment els dijous. Després hi ha un bon gruix que ve de Barcelona i de les principals poblacions catalanes, i aquests es reparteixen durant totes les jornades d'esquí nocturn. I finalment hi ha esquiadors d’arreu de l’Estat espanyol, bàsicament els esquiadors escolars que fan Setmana Blanca.També cal esmentar els escolars amb origen francès i que provenen de les regions de Tolosa, Montpeller i Bordeus, que també són a la Cerdanya per fer la Setmana Blanca, especialment durant el mes de febrer.

El perfil d’esquiadors també ha estat variat, amb predomini dels escolars i universitaris, els dijous, també els viatges d’empresa que fan setmana blanca i que es reserven els dijous per provar l'esquí nocturn i, finalment, famílies i clubs d’esquí que hi sovintegen els divendres i els dissabtes.

Esdeveniments, competicions i entrenaments, també de nit

Durant el nocturn s’han fet diverses curses i esdeveniments. A més, els divendres a la nit els clubs d’esquí habituals de Masella i d’altres clubs d’esquí d’estacions d’esquí de la Cerdanya han aprofitat per entrenar. Per totes aquestes raons a Masella fan un balanç molt positiu de la segona temporada d’esquí nocturn. Les bones xifres d’aquesta iniciativa les atribueixen a que la modalitat nocturna és un producte cada vegada més conegut, tant a nivell estatal, com internacional, sobretot a França, més encara si es té en compte que  Masella té el domini esquiable nocturn més important del Pirineu.

Una altra de les raons de l'èxit ha estat obrir els dijous. La temporada passada els dijous només s’obria la zona dels debutants i restringida per als escolars. Ara el dijous s’ha consolidat com un dia de molta afluència a les pistes enllumenades. D’una banda, perquè és el colofó dels esquiadors que fan setmana blanca i, de l’altra, els dijous han tingut una alta afluència d’esquiadors de Cerdanya de les dues bandes de la frontera, atès que generalment són persones que treballen en el sector del turisme i el comerç i només es poden permetre esquiar entre setmana, o sigui, els dijous.

Après-ski autèntic

Més enllà de l’oferta dels 10 km d’esquí nocturn, Masella de nit es veu complementada amb l’oferta gastronòmica i d’oci al Pla de Masella i a l’Snowpark de La Pleta. Tota aquesta oferta complementària és un valor afegit i consolidat a l’esquí de nit que també ha repetit la bona acollida de la passada temporada, en especial, l’oferta de gastronomia de muntanya al Restaurant del Pla de Masella 1.600 m. Dels sopars a Masella han tingut especial èxit els plats de gastronomia alpina a base de formatge (raclettes, fondues i les tartiflettes). A l'avinguda Bosch i Aymerich els locals de venda i lloguer de material i els bars també són oberts, fent que l'ambient l'après-ski sigui una realitat al peu de pistes.

S'ampliarà l'esquí nocturn?

Entre els clients de Masella la pregunta és recurrent: hi ha previsió d'ampliació de les pistes amb il·luminació? La pregunta no té encara resposta oficial però sí que des de la direcció de l'estació no es descarta aquesta possibilitat i han admès que s'estan estudiant detingudament les opcions per analitzar pros i contres.

I quines serien les opcions? I quins serien aquest pros i contres? La il·luminació del sector La Pia permetria ampliar l'esquí nocturn amb varietat de pistes de nivells blau i vermell, en una cota baixa-mitja que permetria esquiar amb temperatures similars a les del sector que dóna cobertura el TGV. Per contra suposa incrementar de forma important els serveis i l'assistència en una zona d'entrada de clients que queda apartada del nucli central de l'estació, fent que l'opció "de llevant" hagi perdut motius per ser l'escollida.
L'altra opció passa per l'obertura del telecadira JET i la il·luminació de les pistes Central i la Cova, quedant descartada l'obertura dels Coms de Das per raons que no s'han volgut especificar i que ja es raonarien en el seu moment, si fos el cas. A més, el telecadira JET parteix del nucli central de l'estació i per tant suposaria un increment raonable dels recursos. L'opció "central" hauria anat guanyant pes en els darrers mesos en el consell de direcció de Masella.

En qualsevol cas sembla força evident que sí, que des de la direcció de l'estació aviat es podria resoldre la qüestió i que l'ampliació cap a un o altre sector podria ser una decisió a prendre en només unes setmanes, però compte, perquè encara hi podria haver alguna sorpresa més. Segur que els clients i mitjans de comunicació del sector esperarem la resposta amb molt d'interès.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny