Notícia

Tavascan acomiada una temporada fluixa

Tot i tenir menys dies d'esquí que la temporada passada, l'estació ha registrat una bona afluència d'esquiadors

tavascan,pleta del prat,aparcament
Tavascan acomiada una temporada fluixa Autor/a: Diaridelaneu.cat
Tavascan va tancar portes el passat diumenge. No ha estat una bona temporada però el bon temps ha ajudat a mantenir una afluència de visitant que els permetrà apropar-se però no superar els registres de la passada temporada.


Tavascan va tancar diumenge les instal·lacions després d’una temporada fluixa per les poques precipitacions de neu que han caigut. El complex només ha obert dos mesos, en concret obria l’estació el darrer cap de setmana de gener i l’ha tancada el darrer dia de març. Malgrat això hi ha hagut una molt bona resposta dels esquiadors, dada que pot resultar paradoxal si es té en compte que han estat operatius molts menys dies. La clau hauria estat, doncs, el bon temps, marcat per l'anticicló, que en aquesta temporada ha fet els caps de setmana, un condicionant clau per a mantenir un bon nombre de visitants.

Segons l'agència ACN les xifres oficials d’esquiadors podrien ser similars, o en tot cas inferiors a les de la temporada passada, quan es van expedir un total de 8.700 forfets, dels quals uns 6.550 forfets per a alpí i 2.150 per a l'esquí nòrdic. El balanç oficial es farà públic en els propers dies o setmanes.

Per al que queda del mes d'abril l'estació no obrirà remuntadors ni circuits per al nòrdic, però es podrà continuar accedint al complex on els serveis de lloguer d'esquí de muntanya o raquetes de neu i el restaurant continuaran oberts.

Millores a l'aparcament de Tavascan

D'altra banda el Govern català invertirà la quantitat de 686.000 euros en la instal·lació de barreres antiallaus a la zona de l'aparcament de les pistes d'esquí de la Pleta del Prat, un espai en el qual fa uns anys es va produir algun incident com a conseqüència de l'acumulació de neu.

La zona d'intervenció protegirà el sector de l'aparcament de Tavascan, zona identificada i codificada en el cadastre d'allaus de l'Institut Cartogràfic de Catalunya.

Aquesta actuació ha estat llargament esperada i les obres s'executaran al llarg del present exercici 2019.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial