Notícia

Arcalís decidirà els riders que competiran l’any vinent al Freeride World Tour en esquí masculí

La Jam Extreme, prova de Freeride World Qualifier de 3*, és l'última oportunitat mundial per als riders que opten a una plaça pel calendari del 2020

Arcalís decidirà els riders que competiran l’any vinent al Freeride World Tour en esquí masculí
Arcalís decidirà els riders que competiran l’any vinent al Freeride World Tour en esquí masculí
Les condicions dels traçats a la zona de la Coma presenten unes condicions immillorables, gràcies a les nevades dels últims dies.


Arcalís acollirà aquest divendres i dissabte dues proves de Freeride World Qualifier, competicions que fan sumar punts als riders que opten a entrar en el circuit de la màxima categoria del freeride.

La prova de 3* que se celebrarà a l'estació d’Ordino serà clau, ja que es tracta de la darrera de tot el circuit mundial on es poden sumar molts punts, i d’aquesta manera, l’última oportunitat que tenen els riders i guanyar-se el passi per l’any vinent estar entre els grans. I és que encara queden en joc dues places per assignar a la categoria d’esquí masculí al calendari Freeride World Tour 2020.  Per això, riders de tot el món estan pendents d’aquesta prova i els corredors que tenen més opcions es desplaçaran a Andorra aquest cap de setmana (alguns ja hi són) per intentar guanyar-se les tan desitjades places. Arcalís acull per primera vegada dues proves al mateix moment, una de 2* el divendres, i la més important, la de 3*, el dissabte, i es converteix en l’única estació de la península en acollir proves d’aquesta rellevància.
 
Més de 200 corredors de 15 països de tot el món es donen cita aquesta setmana a Ordino Arcalís per competir en la darrera prova del calendari de les màximes categories del circuit Freeride World Qualifier. Dues places per competir l’any vinent en el Freeride World Tour, categoria esquí masculí, estan en joc, i els 4 competidors que opten a guanyar-les ho donaran tot per assegurar-se el frec a frec amb els més grans l’any vinent.
 
Les competicions començaran el divendres amb la prova de 2*. El lloc triat en aquest cas és el Port del Rat i el cap de Coste Grande (Baser Negre), a l’àrea de la Coma. Aquesta zona presenta unes condicions de neu pols immillorables, amb uns gruixos acumulats els darrers dies que arriben als 50 cm de neu nova.
 
La prova més espectacular, tant pel nivell dels riders com pel que es disputa en sí, tindrà lloc el dissabte al pic de Cataperdís. Amb una neu que presenta unes condicions absolutament ideals per al freeride, l'espectacle està més que assegurat, una vegada més. 
 
L’entrega de premis de les dues competicions tindrà lloc al final de cada jornada a la terrassa Moritz (l’Hortell) i l’Spot Commençal acollirà una gran festa amb tots els riders oberta al públic el dissabte a la nit.
 
Participació andorrana
 
La representació andorrana està assegurada amb la participació de Blanca Aracil, Àlex Riberaygua, Iker Reyes, Nico de Araujo, Naila Vidal. També comptarà amb la participació del resident Thomas Rich (snowboard), local d’Ordino Arcalís, que ha competit amb la Wild Card invitacional a Freeride World Tour.
 
Estat de la neu i previsions

 
Les nevades de la darrera setmana han deixat l’estació amb una situació immillorable. Els gruixos de neu a pistes van des dels 160-240 cm de neu pols, i s’han acumulat aproximadament mig metre des de dimarts de la setmana passada. La previsió és que durant aquests pròxims dies nevades febles segueixin cobrint les muntanyes, augmentant els gruixos de neu a totes les zones. La pràctica totalitat de les pistes estarà a disposició dels usuaris.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny