Notícia

Les 5 millors selfies que et pots fer a Grandvalira

Les millors ubicacions per obtenir una bona captura d'auto-fotografies i que alhora captin el millor de l'estació més gran del sud d'Europa

assaladors,helly hansen,grandvalira
Selfie a l'arribada del telecadira Assaladors Autor/a: Diaridelaneu.cat
Les selfies segueixen estant de moda, encara que potser no com fa un parell d'anys enrere. Però a les estacions d'esquí les seguim veient cada dia. A Grandvalira hi ha un parell d'ubicacions en què és freqüent veure turistes-esquiadors fent-se fotos, però la veritat és que hi ha 5 punts del domini que semblen trets d'un manual per captar imatges símbol.


En aquest article fem una descripció breu de 5 punts en els quals ens podem fer les millors selfies a l'estació de Grandvalira. Dos d'ells tenen l'avantatge que, encara que no encertem un dia de sol i cel blau, són símbols de l'estació. O sigui, imprescindibles i de resultat assegurat faci sol, nevi o hi hagi boira. Les altres tres ubicacions requereixen un cel clar per captar la grandiositat dels paisatges de fons que ens ofereixen els Pirineus andorrans. ¿Som-hi?


Captura realitzada a l'entrada de la pista Gaig, al sector de Canillo (Foto: IST).

5 ubicacions ideals però diferents possibilitats

Per descomptat que a una mateixa ubicació se li pot treure molt de joc. Una mateixa selfie capturada en diferents horaris pot canviar el resultat en funció de l'orientació del sol. No és el mateix fer-se una foto al monument de la Pista de l'Àliga a les 11 del matí, amb un sol radiant, que fer-ho pocs minuts abans del tancament de l'estació, amb el sol pocs minuts abans de l'ocàs, cromatizant l'escultura de ferro de tonalitats ocres, taronges i vermells.


Selfie realitzada en les rodalies del retorn del telecadira Llosada (Foto: IST).

Selfie 1 • Al cim d'Encampadana

Localitzat en el sector de Canillo. S'hi arriba pel teleesquí d'Encampadana. Tot i que les perspectives, per tractar-se d'un cim, podrien ser des de qualsevol part de l'arc de 360º que ens ofereix, per a nosaltres la millor opció és captar la fotografia en orientació est-oest. Una bona captura és fer-la pujant pel teleesquí Encampadana. També, com a alternativa, si no us agrada prendre un teleesquí, una bona alternativa és el retorn del telecadira Portella o l'entrada a la pista negra Gaig.


Pujant pel teleesquí Encampadana (Foto: IST).


Capturada a l'entrada de la pista Gaig. Al fons el pic de Casamanya (Foto: IST).

Selfie 2 • Retorn telecadira Pic Blanc

Arribant al final del trajecte del telecadira Pic Blanc, al sector de Grau Roig, podrem capturar un bon autoretrat amb fons majestuós. Ho podem fer des del mateix remuntador o potser, més tranquils, just a la sortida d'aquest. La perspectiva que s'obre davant els nostres ulls mirant cap a ponent és de les més espectaculars que ofereix Grandvalira.


Selfie a l'arribada del telecadira Pic Blanc. No encertem el moment. (Foto: IST).


Mateixa captura realitzada en la mateixa ubicació. Temporada 2013-14 (Foto: IST).

Selfie 3 • Monument pista Copa del Món FIS Àliga

El monument inaugurat 4 temporades s'ha convertit en tot un símbol de l'estació. Situat en el sector del Tarter, a l'inici de la pista homenatjada, i molt proper a la sortida del desembragable Tosa d'Espiolets, és sens dubte un dels reclams fotogràfics de Grandvalira.

A més de l'atractiu del monument en si mateix la veritat és que de fons, si ens en fem una autofotografia, obtindrem una silueta de muntanyes amb cims i colls blancs retallats pel cel blau. En resum, una selfie 2x1, ja que a més del monument el fons ens regala un preciós paisatge de fons.


Amb cel blau o ennuvolat, una selfie que ni pot fallar ni falla. Resultat garantit! (Foto: IST).

Monument a la pista Àliga (Foto: IST).

Selfie 4 • Monument a Francesc Viladomat

Situat en el sector del Pas de la Casa, a l'arribada del telecadira Pas de la Casa. Com en el cas del monument de la pista Àliga, es tracta d'una selfie amb "valor afegit". Una bona orientació del nostre smartphone ens permet obtenir una selfie amb el poble del Pas de la Casa a la part inferior de la fotografia i amb un fons protagonitzat per la profunda vall de l'Arieja, siluetada en la seva part alta per muntanyes nevades de formes agrestes de pendents que semblen inacabables. Amb boira o sense, selfie amb resultat garantit!


En primer terme el monument a Francesc Viladomat. Al fons al Pas de la Casa. (Foto: IST).


Captura realitzada a l'entrada de la pista Directa, just al costat del monument (Foto: IST).

Selfie 5 • Terrassa i llac de Pessons

No podia faltar una selfie en una terrassa amb bones vistes. El restaurant Llac de Pessons, situat al costat del llac del mateix nom, a 2.350 m és molt possiblement una de les millors localitzacions per obtenir una selfie. Serà un autoretrat que unirà el gastronòmic amb un paisatge d'alta muntanya amb el llac, glaçat o cobert de neu, de protagonista central. Per arribar al restaurant, situat en el sector de Grau Roig, es fa per la pista vermella Camí de Pessons, el que significa que és una localització en certa manera destinada a esquiadors de nivell mitjà avançat.

Alternativament, si sou esquiadors de nivell mitjà i no molt amics de les pistes vermelles, una bona alternativa és el restaurant Solanelles, situat a l'arribada del Funicamp. Potser no serà una selfie amb un llac, però l'edifici i la seva terrassa ja és per si mateix un reclam espectacular, més tenint en compte que està envoltat de cims nevats que sembla que es vulguin tirar a sobre del restaurant.


Terrassa del restaurant del Llac de Pessons (Foto: IST).

Per als que sou habituals de Grandvalira possiblement aquestes 5 propostes de selfie les teniu més que superades i infinites vegades fotografiades, però estem segurs que ens podeu ajudar a obtenir més localitzacions diferents i igualment espectaculars. Ens ajudeu a documentar-les? Un únic requisits: que no ens obliguin a assumir riscos innecessaris per obtenir el nostre record de Grandvalira en forma de selfie. Us hi animeu?


Les fotos selfie del present reportatge han estat protagonitzades per Ivan Sanz i Rosa Carcassona.

El reportatge es va realitzar el passat dia 8 d'abril, en un dia no molt apropiat a causa del pas d'un front ennuvolat.


Agraïm a Alpina l'aportació del seu material per a la realització de l'article. Selfies realitzades amb les màscares i cascos d'ALPINA Maroi (dona) i GRAP 2.0 L.E. (Home).


Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny