Notícia

Assistim al showroom i esquí test del material de neu 2019-20 de Decathlon

Així vam viure les novetats que Wedze va presentar a La Molina per a la propera temporada

Decathlon,showroom,esquí test,la molina
Assistim al showroom i esquí test del material de neu 2019-20 de Decathlon Autor/a: Decathlon
Veure, tocar i testejar el material: així és un showroom i un esquí test de material de neu i esquí. I el millor és que tot aquest material el vam posar a prova durant dos dies un any abans de la seva comercialització. Us ho expliquem.


Va ser el passat 14 i 15 de març a La Molina. Durant la primera jornada vam tenir el privilegi d'assistir al showroom del material d'esquí alpí, nòrdic i snow que comercialitzarà Decathlon per a la temporada 2019-20.

I la segona jornada va estar destinada a testejar el material que la marca va posar a la nostra disposició.

showroom-decathlon-esquis-fr100-la-molina
Showroom de Decathlon a La Molina (Foto: Alejandro Tabarez).

El més destacat del showroom

Pel que fa al showroom els assistents a l'esdeveniment, periodistes i professionals del sector de la neu, vam poder veure les novetats de la nova col·lecció de Wedze i de Inovik (esquí nòrdic) per a la temporada que ve.

La xerrada va ser liderada per professionals del departament de vendes i de muntanya-esquí de la central de Decathlon a Madrid i dels responsables de botiga a Manresa i Berga, zones amb llarga tradició i volum important de practicants en l'esquí i l'snowboard.

Vam poder veure i tocar les propostes de les primeres capes de llana merino, en concret el conjunt tèrmic 900 X-Warm, sense costures, suaus per evitar picors, d'assecat ràpid i transpirables. El seu preu encara no està definit.

Cal destacar les jaquetes de surf de neu i esquí per a home SNB JKT 900. Disseny i elegància destinada a l'esquiador expert de buata sintètica amb efecte plomes 80 grams i membrana impermeable 15.000. Preu molt competitiu, fixat en 179,9 euros.

En esquís ens vam fixaren aquests tres models: els Boost 900, esquí de pista per a esquiadors nivell avançat, els Boost 980 ST, esquí de eslàlom per a esquiadors experts i els Freeride 100, un esquí all-mountain (pista i fora pista) destinat als que vulguin iniciar-se cada vegada amb més freqüència en neu verge però que segueixen gaudint de les pistes trepitjades.

showroom-decathlon-esquis-la-molina
Showroom de Decathlon a La Molina (Foto: Alejandro Tabarez).

L'esquí test

No es podia demanar un dia més alegre per al nostre test d'esquís. El divendres 15 de març La Molina es despertava amb el cel blau intens i un sol radiant propi de mitjans de març al Pirineu oriental. La neu, de qualitat primavera, el que no va suposar cap problema per a testejar els tres esquís en què fixem els nostres interessos.

Per provar-los ens desplacem per tots els sectors de l'estació. Segons el nostre tracker de l'app Skitude vam estar lliscant amb els esquís 4 hores i un total de 38 quilòmetres. Suficients per provar als 3 esquís per tots els sectors de l'estació.

showroom-decathlon-esquis-boost-900-la-molina
Esquí test dels Boost 900 a La Molina (Foto: Alejandro Tabarez).

Els Wedze Boost 900

Els Boost 900 és un esquí 100% pister, destinat a esquiadors de nivell avançat o expert. Ideal per a velocitats mitjanes i altes en pistes blaves i vermelles. Amb ells vam lliscar per les pistes Carena (vermella i l'única amb qualitat de neu pols), Alabaus (Vermella), Costa Rasa (Vermella) i Quatre Camins (Blava).

El millor: aquest esquí, ideal per a girs mitjans (ràdio de gir 11,8 per llarg 163 i R14 per llarg 177) ens va sorprendre pel seu bon comportament a les pistes esmentades, amb especial resultats a la pista Costa Rasa, on ens vam proposar treure-li el màxim rendiment en girs més curts.

El que ens va agradar menys: sense cap objecció.

Talles: 170/177 (home) i 156/163 (dona). Cotes: 124/71/108 (dona) en 163 cm. 126/73/110 (home) en 177 cm. Radi de gir: R11,8 a 163 cm, R14 en 177 cm. El preu d'aquest esquí, amb fixacions Tyrolia PR10 o PR11, queda fixat en 299,0 euros, el que entenem que es tracta d'un preu més que competitiu.

showroom-decathlon-esquis-pista-carena-la-molina
Esquí test de Decathlon a La Molina (Foto: Alejandro Tabarez).

Els Wedze FR 100 - Freeride 100

Un esquí amb patí de 83 cm destinat a l'esquiador de pista de nivell avançat que comença a sortir dels traçats però que encara se sent més còmode en pista trepitjada. Els vam posar a prova a les pistes Dues estacions (blava), Olímpica (Vermella) i Comella (vermella) i Estadi (negra).

El que més hi apreciem: un esquí estable a girs mitjans i amples. Vam gaudir amb ells especialment a la pista Dues Estacions, amb neu totalment transformada.
Ens va presentar algun dubte? Doncs ben mirat no, sense objeccions més enllà que ens hagués encantat trobar bones condicions per practicar amb ells en forapistes i posar realment a prova el seu caràcter freeride.

Talles: 160/168/176/184. Cotes: 132/83/120, en 176 cm. Radi de gir: R16 en 176cmEl esquí es comercialitzarà per 249,99 euros incloses fixacions Look Xpress 11.

showroom-decathlon-roc-blanc-la-molina
Esquí test de Decathlon a La Molina (Foto: Alejandro Tabarez).

Els Wedze BOOST 980 ST

Un esquí de pista destinat a esquiadors experts. Els vam posar a prova a les pistes Estadi (negra), Torrent Negre (blava), Carena (vermella) i Muntanya Sagrada (blava).

El que valorem més: ens va sorprendre molt satisfactòriament la seva reactivitat a la pista Estadi i Torrent Negre, traçats en què realment els gaudim efectuant girs curts sobre neu dura just quan començaven la seva transformació en superfície. El seu radi 11,5 el defineix clarament com un esquí per eslàlom.
El que trobem a faltar: potser el disseny del seu acabat podria reflectir una mica millor el seu caràcter d'esquí "racing". En tot cas un detall menor i molt subjectiu.

Talles 155/165. Cotes: 122/66/107 a 165cm. Radi de gir: R11,5 a 165cm. L'esquí es comercialitzarà amb les fixacions Tyrolia PR12 GW però encara es desconeix quin serà el seu preu final.

showroom-decathlon-torrent-negre-la-molina
Esquí test de Decathlon a La Molina (Foto: Alejandro Tabarez).

I per finalitzar

Els esquís que es van testejar el dia 15 a La Molina ens van deixar un molt bon gust de boca. Personalment crec que tenen poc a envejar a les grans marques d'esquís. Però això sí, és molt possible que les diferències entre uns Wedze i altres marques "copa del món" s'acusin més en els esquís de gamma alta i mitja un cop posats en pista al llarg de tota una temporada i no en un dia o dos de test com va ser el nostre cas.

Des de Diaridelaneu agraïm la invitació de Decathlon al seu esdeveniment de presentació de les novetats de la marca per a la temporada 2019-20. Conèixer les novetats, testejar el material, compartir l'experiència amb altres professionals del sector i tot això comptant amb l'assessorament dels professionals especialitzats de les botigues de la marca, va fer que l'esdeveniment ens resultés molt interessant i funcional.

showroom-decathlon-grupo-la-molinaFotografia de grup dels assistents a l'esquí test de Decathlon a La Molina (Foto: Alejandro Tabarez).
showroom-decathlon-3-esquis-la-molina
Fotografia amb els tres esquís posats a prova a l'esquí test de Decathlon a La Molina (Foto: Alejandro Tabarez).
showroom-decathlon-freeride-100-la-molina
No hi podia faltar el bon ambient a la trobada (Foto: Alejandro Tabarez).

showroom-decathlon-esquis-boost-980-la-molina

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots