Notícia

Així ha anat la 3a edició de l’Snow Club Gourmet de Grandvalira

N'han gaudit més de 400 sibarites al llarg de la present temporada

Club Gourmet,Grandvalira
Una de les sessions de l’Snow Club Gourmet de Grandvalira Autor/a: Grandvalira
Fins a 400 sibarites han gaudit de l’excel·lència gastronòmica de la 3a edició de l’Snow Club Gourmet de Grandvalira. La proposta culinària repetirà l’any vinent i proposarà nous esdeveniments més enllà de la temporada hivernal. Una jornada amb Paco de la Rosa, de Torelló Viticultors, i Ever Cubilla, de Rías de Galicia, protagonitzen la darrera vetllada d’aquest hivern.


L’Snow Club Gourmet, la proposta selecta de gastronomia per als esquiadors més sibarites, ha acomiadat la seva tercera edició amb una jornada diürna liderada per Paco de la Rosa, de Torelló Viticultors, Ever Cubilla, de Rías de Galicia i l’Espai Kru. En aquesta tercera temporada de l’Snow Club Gourmet prop de 400 comensals han gaudit d’uns esdeveniments d’alta volada que han seduït fins i tot als paladars més exigents. La seva consolidació i l’èxit assolit garanteixen una nova edició la temporada vinent, en la que a més de seguir portant a les pistes de Grandvalira les marques gastronòmiques més reconegudes i de més alt nivell, hi haurà novetats. Ja es treballa per ampliar el catàleg de marques presents, ha explicat el director de restauració de Grandvalira-Soldeu El Tarter, Àlex Orúe. A més, Orúe ha avançat que se celebraran jornades més enllà de l’hivern. ¿Per què ens hem de limitar als quatre mesos i mig de la temporada? Ha plantejat.

L’Snow Club Gourmet és una proposta “consolidada i molt ben valorada pels clients”, ha celebrat Orúe. A partir d’ara es vol “desestacionalitzar” el club i, partint del repte de no deixar de sorprendre el client, s’organitzaran activitats fora de la temporada d’esquí, com per exemple visites a l’origen de les marques, perquè els socis puguin conèixer de primera mà com es produeixen i es treballen els productes exquisits que després s’assaboreixen als restaurants de Grandvalira.

D’aquesta manera, fa un pas més enllà una proposta que ha revolucionat el concepte de gastronomia en unes pistes d’esquí, i que no ha parat de créixer edició rere edició. Ja compta amb una trentena de marques participants (que també es troben als diversos punts de restauració de l’estació), i ha passat dels 125 als 150 socis al llarg dels seus tres anys de vida. Amb tot, “no volem créixer sense mesura”, ha assegurat Orúe, ja que la premissa principal de l’Snow Club Gourmet és garantir la qualitat de l’experiència que s’ofereix als comensals. Una tasca que coordinen tan Orúe com el xef operatiu de Grandvalira-Soldeu El Tarter, Xavi Solé. Cal recordar que en aquesta edició, per primera vegada, s’han obert les diferents jornades celebrades més enllà dels socis del club.

Ever Cubilla i Paco de la Rosa en una jornada pletòrica

L’Snow Club Gourmet va abaixar el teló el darrer dissabte, 13 d’abril, amb una jornada liderada pel xef Ever Cubilla, de la marisqueria Rías de Galicia i l’Espai Kru (dels germans Iglesias) ubicat a Barcelona, i pel cavista i enòleg Paco de la Rosa, propietari de Torelló Viticultors. Els gastrònoms van convertir el restaurant Pi del Migdia d’El Tarter en una gran festa de tancament de la temporada, amb la presència d’una quarantena de persones i un àpat a l’alçada de les circumstàncies.

Sota un sol radiant i una neu espectacular, Cubilla, acompanyat del xef creatiu Robert Gelonch, va començar fort amb un show cooking a la terrassa amb propostes com ostres amb salsa Ponzu, esferes de salmó, croquetes de gamba i cranc, gambes de Palamós, caviar baeri Signature Neuvic o assortiment de sashimi.

Uns entrants que van servir per anar-se preparant per a l’arròs cuinat al moment amb foc de llenya i que es va servir a l’interior del restaurant. El maridatge va constar d’una selecció de Torelló, que va permetre brindar per l’exitosa temporada de l’Snow Club Gourmet i per una continuïtat més que assegurada.

D’entre la proposta de l’enòleg, va destacar el World Cup Special Edition Brut Reserva 2013, una edició que Torelló Viticultors ha elaborat en honor a l’esdeveniment hivernal més important mai celebrat a Andorra.

La festa de tancament de l’Snow Club Gourmet va continuar a L’Abarset, el punt neuràlgic de l’après-ski a Andorra.

Fins a 18 marques per inaugurar l’Snow Club Gourmet

La primera jornada de l’Snow Club Gourmet, el dissabte 19 de gener, va deixar el llistó molt alt i es va convertir en un dels esdeveniments de més rellevància en la història de l’estació. Prop de 140 persones van gaudir d’un menú al restaurant Pi del Migdia d’El Tarter, a través de propostes servides en format show cooking i amb el rerefons de les Finals de la Copa del Món d’esquí alpí Andorra 2019. Va comptar amb marques de renom internacional, i amb productors, propietaris i directius de les marques presents, situades a l’elit del món gastronòmic.

Es van poder degustar exquisideses de divuit marques, entre elles Carpier, Joselito, Txogitxu, Premium Shelfish, La Catedral de Navarra, Triticum o Veuve Clicquot, entre altres.

La sal, fil conductor de la segona jornada

La segona jornada de l’Snow Club Gourmet va tenir lloc dissabte, 2 de febrer, i en aquest cas va estar encapçalada pel xef Rafa Peña, l’artífex del Gresca, restaurant de moda a Barcelona. Va ser una iniciativa molt singular ja que els cristalls de sal Halen Môn en va ser el fil conductor. Es tracta d’un producte extret del mar d’Irlanda, evaporat manualment i portat al Principat per El Colmado Singular, del garrotxí Francesc Colell.

No és tasca fàcil fer un sopar d’alta gastronomia amb la sal com a element inspirador, però Peña se’n va sortir a la perfecció amb platets com una albergínia lacada i fumada amb fines herbes i crema de parmesà; hamburguesa de Cal Tomàs amb quètxup i mostassa fumada; remolatxa a la sal banyada amb vinagreta de festucs i gerds; pasta fullada amb mantega Halen Môn farcida amb orella de porc i fetge d’ànec; o pollastre del Solsonès macerat amb sal, acompanyat de parmentier amb mostassa.

Totes les possibilitats de la tòfona amb Ianotti i Tejedor

La tòfona, de la reconeguda firma italiana Tartuflanghe, va copsar tota l’atenció del tercer esdeveniment de l’Snow Club Gourmet, el dissabte 23 de febrer. En aquest cas la jornada va tenir dues parts. Va començar amb un aperitiu trufat al migdia a la terrassa Veuve Cliquot de Grandvalira-Soldeu, amb productes Tartuflanghe maridats amb, evidentment, xampany Veuve Cliquot.

L’aperitiu va ser l’avantsala d’un sopar al restaurant Riba Escorxada d’El Tarter amb els xefs Guiseppe Ianotti (restaurant Krèsios a Itàlia) i Carles Tejedor (Hotel Sofia Barcelona) abanderant la vetllada.

Els comensals, també una quarantena, van tastar vieires amb escuma de safrà i perlatge de tòfona negra (a càrrec de Ianotti), foie gras d’ànec amb poma i mel d’acàcia amb tòfona blanca liofilitzada (Tejedor), o un risotto amb suc de tòfona melanosporum i xampany (Ianotti).

De la Mundana a Grandvalira

Per completar la temporada 2019 de l’Snow Club Gourmet, el 9 de març l’Arrosseria d’El Tarter va tornar als anys de ‘La llei seca’ dels Estats Units gràcies a la inspiració de Javier de las Muelas, present en aquest esdeveniment dels grans xefs Alain Guiard i Marc Martín, del gastrobar La Mundana, considerat el millor restaurant de Barcelona l’any 2016.

La quarantena d’assistents van degustar plats com un cucurutxo d’ensaladilla de cecina de bou; airbag de roastbeef amb compota de poma-miso i raifort; arròs de cap i pota amb anguila kabayaki i rouille; o burrata fumada al moment amb dàtils, blat de moro i avellana. La singularitat és que cada proposta anava acompanyada d’un maridatge de còctels de De las Muelas, en una vetllada on la innovació i la tradició culinària es

 

Publicitat
Publicitat

Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista
Publicitat

Les més llegides

Publicitat

Edició en paper


Publicitat
Publicitat
Publicitat

Editorial

Publicitat