Notícia

Pal Arinsal fa un balanç satisfactori de la temporada 2018-19

Vallnord-Pal-Arinsal tanca la temporada amb un increment de la facturació de l'1,5% i fregant els 490.000 dies d'esquí


L’estació d’esquí de la Massana ha acomiadat aquest dilluns, 22 d’abril, la temporada aconseguint augmentar la facturació amb una ocupació menor que la temporada anterior. Vallnord-Pal-Arinsal tanca la temporada amb 488.858 dies d’esquí, un augment de la  facturació del 1,5% i de la despesa mitjana per client del 11%, respecte a l’hivern 2017-2018. De la mateixa manera, l’aposta més important ha estat el llançament del seu propi forfet Ski&Bike, que en la primera temporada s’ha consolidat superant els 2500 clients. L’estació torna en 33 dies encarant l’estiu amb optimisme i novetats pensades per a la temporada 2019 que s’iniciarà amb l’obertura de Vallnord Bike Park la Massana el 25 de maig.


Vallnord-Pal-Arinsal deixa enrere una temporada d’hivern en què la xifra de dies d’esquí ha arribat a 488.858 i confirma la tendència positiva de beneficis dels darrers 6 anys. EMAP augmenta la seva facturació d’hivern en un 1,5% respecte a l’any anterior, gràcies a un augment espectacular en la despesa mitjana del client del 11%, així com l’augment de la venda de forfets en un 3,7%. Tot i notar una disminució en l’ocupació del -8,4% en comparació amb la temporada passada, però només del -5% respecte a la mitjana dels darrers 5 anys, pel que demostra que l’estratègia de millora constant en serveis i comercialització ha permès obtenir un balanç molt positiu.
 
Comparat amb la mitjana dels darrers 5 anys, els creixements de les vendes per conceptes, de la temporada 2018-2019 han estat els següents: els forfets han crescut un 44.4%, la restauració ha incrementat un 31.5% i les vendes d’escoles han crescut un 8.6%.
 
Objectiu complert: des de l’1/12/2018 fins el 22/04/2019

Aquesta temporada, molt llarga, amb un total de 143 dies, ha estat de valents per causa de la meteorologia: una temporada amb poques nevades on la tasca de la neu de cultiu i màquines trepitjaneu ha estat vital per poder garantir unes bones condicions de pistes. Gràcies a l’esforç de tot l’equip, l’estació ha pogut obrir amb una mitjana del 93% de les pistes i instal·lacions durant tota la temporada.

Inversions que es tradueix en garantia de serveis i satisfacció per als clients

Les inversions i millores efectuades per aquest hivern han permès realitzar una bona feina de manteniment de pistes i complir amb el calendari d’obertura i tancament de la temporada. La creació de la bassa d’aigua d’Arinsal i els nous canons de neu de cultiu, han permès mantenir la temporada i garantir unes bones condicions de les pistes. La falta de precipitacions en aquesta temporada han estat necessaris 379.580 m3 d’aigua per a la producció de neu distribuïdes en 2.071 hores mentre que l’any passat, en 1.801 hores es van produir 229.202 m3. Aquestes inversions han ajudat a optimitzar la tasca de producció de neu i el rendiment laboral.

Serveis i Restauració de record

L’obertura total dels serveis d’activitats durant tota la temporada han millorat el servei ofert a famílies. Activitats pel Nadal com la visita del Pare Noel ja és un clàssic i aquest any ha rebut més de 1.000 visites.
 
Pel que fa les activitats infantils i familiars, Vallnord – Pal Arinsal segueix apostant per realitzar millores que permetin una millor acollida per a nens i famílies. Les activitats alternatives ofertes han estan una bona opció per als clients que no esquien però volen gaudir de la neu.  Així mateix, Snowplus és una gran aposta que aquesta ha rebut prop de 1.000 nens i ha augmentat aquesta temporada un 10,8% en comparació al 2017-2018. Pel que fa les l’escola d’esquí, Snowboard i jardins de neu, l’estació ha treballat durant tota la temporada per oferir els millors serveis. 
 
En restauració, les inversions també han permès millorar els serveis ofert als clients tant pel que fa l’experiència al local com la qualitat gastronòmica. La vida a l’estació deixa de ser només diürna, ja que l’experiència nocturna passa a ser essencial per Vallnord-Pal-Arinsal. Per primera vegada l’estació bat rècord en quantitat de sopars: 6.000 en total, i segueix posicionant-se com a la referència per a famílies i així com les experiències nocturnes que és sumen a les ja tradicionals.
 
SKI&BIKE el forfet de temporada consolidat i forfet extra escolar vàlid l’estiu 2019

La primera edició de Ski&Bike ha superat els objectius marcats aconseguint la venda de més de 2.500 forfets, encara vàlids fins al proper 13 d’octubre del 2019.  Fa prop de dos mesos, l’estació va realitzar una forta aposta en llençar a la pre-venda la segona edició del forfet de temporada Ski&Bike per 2019-2020 amb unes condicions més avantatjoses. Aquest forfet permet al client poder aprofitar de totes les instal·lacions de l’estació durant 10 mesos l’any, i que serà vàlid des del dia  30 de novembre del 2019 fins al 12 d’octubre del 2020. 
 
A la vegada, l’estació segueix volent que els més petits puguin seguir gaudint de les instal·lacions i ho fa mantenint la validesa del forfet de temporada d’esquí escolar per a l’estiu 2019. Tots els nens i nenes residents del país (fins als 15 anys) i titulars del forfet de temporada 2018/2019 emesos per Govern, per Vallnord i per Vallnord-Pal-Arinsal podran accedir aquest estiu 2019 als remuntadors de l’estació Arinsal i Pal de forma gratuïta.
 
Més de 650 treballadors en la temporada d’hivern


Vallnord-Pal-Arinsal acull cada temporada d’hivern més de 650 treballadors que es formen al llarg de la temporada amb l’objectiu de millorar les seves aptituds de cara a l’acollida dels clients. L’estació aposta per realitzar formacions continues amb diferents organismes i empreses com la Creu Roja Andorrana, Ski Andorra, Gamma Management, CCIS, Seirel Andorra, entre d’altres, per tal de potenciar el coneixement dels treballadors. Aquesta temporada, el número de formacions ha incrementat un 50% respecte a 2017-2018. Pel que fa la tendència de repetidors es manté: un 76% de treballadors temporers repeteixen cada any amb l’estació massanenca i a la vegada és la que més treballadors contracta de forma anyal amb l’obertura de la temporada d’estiu.
 
Totes aquestes promocions internes, ajuden a millorar el servei i així ho demostren les enquestes efectuades per Mutuand que demostren que més del 80% de clients recomanaria Vallnord-Pal-Arinsal pels diferents serveis oferts i per la relació qualitat-preu. 
 
Una aposta per la responsabilitat social.


Col·laboracions amb ONGs i institucions solidaries amb l’objectiu de poder col·laborar en accions que permetin millorar la societat. Aquesta temporada, s’han realitzat diferents esdeveniments com la Skimo Femení que ha donat tots els beneficis a AUTEA o WintCycling que també ha destinats tots el beneficis a ASSANDCA i finalment, accions com “Hi arribarem” que apropa la muntanya i l’entorn natural de la Massana a persones amb discapacitat funcional. L’equip també es mostra sempre disponible per realitzar visites guiades a l’escola especialitzada de Ntra. Sra. de Meritxell, escoles del país i associacions per a la iniciació laboral. L’estació aposta per seguir augmentant aquestes accions que permetin millorar la societat així com el medi ambient. Els esforços per millorar la qualitat dins de l’organització també han permès que EMAP compti a dia d’avui amb el certificat SIG (Sistema Integral de Gestió) conforme a les normes ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015.
 
Vallnord-Pal-Arinsal torna en 33 dies amb l’obertura de la temporada d’estiu 2019.

L’estació es prepara un any més per l’obertura de la temporada d’estiu amb Vallnord Bike Park la Massana. Aquest any, la temporada s’inaugurarà el proper 25 de maig i on tindrà lloc un any més la Copa del Món de BTT del 2 al 7 de juliol.  La temporada d’estiu ja està consolidada i ja es treballa per posar en marxa totes les novetats en serveis i instal·lacions. Aquest any, la revista Redbull ha posicionat a Vallnord Bike Park la Massana com a cinquè millor Bike Park del món.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny