Notícia

Esquiadors molestos pels controls a la duana francesa del Pas de la Casa

Tot i que la temporada a Grandvalira va acabar dilluns passat, demà diumenge encara obrirà Arcalís

Cues a la sortida de la frontera del Pas de la Casa en direcció a l'Arieja
Cues a la sortida de la frontera del Pas de la Casa en direcció a l'Arieja Autor/a: Particular
Continua la vaga que des de principis de març porten a terme els duaners francesos a la frontera amb el Pas de la Casa. Els perjudicats? El comerç del Pas de la Casa, per una banda i, sobretot, els esquiadors que habitualment entraven a Grandvalira pel sector oriental del domini. Tot i que la temporada a Grandvalira va acabar dilluns passat, demà diumenge encara obrirà Arcalís, darrera estació que queda oberta al "país dels Pirineus"


La intensificació dels controls a la frontera del Pas de la Casa per la vaga de zel dels duaners francesos ha tingut un impacte negatiu al Pas de la Casa. Mitjans d'informació andorrans expliquen que cada vegada que els duaners inicien un control en forma de vaga de zel es formen tres o quatre quilòmetres de retencions. I d'aquestes cues formen part, en un percentatge no definit, el col·lectiu d'esquiadors.

El cert és que les vagues de zel allarguen especialment la durada del viatge de tornada dels visitants, siguin esquiadors o compradors, i acaba generant insatisfacció i molèsties. L'inici d'aquests controls és imprevisible però solen concentrar-se durant un parell dues hores al dia, normalment a les tardes i en direcció nord, però també els matins i en direcció a l'entrada cap a Andorra des del port de muntanya del Pimorent. Fonts dels sindicats de duanes francesos han explicat als mitjans de comunicació andorrans que la voluntat és mantenir la vaga de zel mentre el govern gal no accepti contractar més efectius.

Tot i que la funció dels duaners francesos és controlar les mercaderies que ciutadans francesos compren en els comerços del Pas de la Casa, per a continuació entrar a França, la realitat és que un dels col·lectius més perjudicats per la vaga han estat els esquiadors procedents de la Cerdanya.

Els clients de Grandvalira, Vallnord o Arcalís que durant aquests mesos de març i abril han entrat i tornat d'esquiar a Andorra pel Pas de la Casa, probablement sense portar mercaderies comprades a Andorra per entrar a França, s'han vist obligats a passar pels controls duaners i a patir la vaga de zel. Demà diumenge, però, amb el tancament de l'estació d'esquí d'Arcalís serà l'últim dia que el citat col·lectiu d'esquiadors patirà les conseqüències de la vaga dels duaners de la frontera del Pas de la Casa.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny